sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Helmi kuukaudeksi

Sunnuntaita!
Sitä elellään taasen kuukauden viimeisiä päiviä. Sinne männ, sanoo savolainen. En tiedä oliko tämä helmikuu nyt kuukausista korkein. Välillä tuli lennettyä niin matalalla, siipi maata viistäen. Kynnin syvemmällä lapsuusmuistoissa etten ikinä ollut. Routavaurioita korjaillen... Kolasin elämänkuonaa hartiat kipeinä. Henkisesti ja emotionaalisesti harvinaisen työläs kuukausi, mutta nyt on jotenkin selkeämpi, kirkkaampi, oivaltavampi ja itsearvostavampi olo kuin pitkään aikaan. Kevyempää näin. Matkaa tehneenä voin kai kiteyttää, että puutteistaan-heikkouksistaan voi rakentaa vahvuuksiaan. Hiekanjyvistähän haudotaan helmiä... Vähän mollissahan tämä soi, mutta soikoon sitten moniäänisesti!

*
Vinkkaus:
Kävin pitkästä aikaa elävissä kuvissakin. Kuninkaan puhe -elokuva oli niin loistava kuin sen rummutus on kertonut. Koskettava tarina änkyttävästä prinssistä, joka löytää oman äänensä, tavan olla kuningas ja ystävän. Ei niin yksitotinen kuin aiheestaan saattaisi ajatella. Pääosissa mm. Colin Firth, Geoffrey Rush ja Helena Bonham Carter. Aikuisille.

keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Raiteilla ollaan

Ajan takaa Hei!
En ole kuopannut blogiani, ei vain ole ollut mielen päällä juttuja, joista kannattaisi turista tai murista. Ehkä siitä kenkä puristaa.

Olen ihan korva höröllä, tukka tötteröllä ja kielenkannat kiharalla keskittynyt muiden elämän kertauksiin, joten kiirettä on pidellyt. Sosiaalista perhostelua pakkasista huolimatta. Tämä on jonkinlainen seliseliselitys.

Iso-Geekin on varikolla. Siellä se seisoo-makaa-kyhjöttää sivuun siirrettynä. Gradua ei toki ole unohdettu, alitajuntani& omatuntoni ovat hyvin valppaina, mutta itse työ nyt vain tökkii. Pitkässä juoksussahan tästä vetkuttelusta ei ole harmia kuin itselle, mutta minkäs itselleen voi. 'Ratio quasi qaedam lux lumenque vitae -Järki on eräänlainen elämän valo'. Hämärää hommaa. Fiilikset on kuin metsurilla, jonka täytyy kaataa koko metsä kynsiviilalla. Aloittamisen töksähtävä vaikeus... Urakkasopimus -sopii jos on uraa. Uraaa, uraaa!

Elämä rullaa radallaan, junat ei pysy ajassaan. Minä -ihme- olen pysynyt pyörälläkin pystyssä, enkä kuollut tänäänkään hammaslääkärin tuoliin. Tilasin uuden ajan. Pysykää te lukijani radallanne!

*
Vinkkaus:
Taitopeukaloille ja -lentäjille sekä puikkoparoneille voin vinkata Charlene Schurch'in englanninkielistä neulekirjaa Mostly Mittens. Slaavilaisia lapas- ja pipomalleja kauneiden nälkäisille, käsityöihmisille ja etnisiä haasteita kaipaaville. Näihin tulee himo -mielilapanen jo tekeillä! Katselukirjaksi, inspiraatioksi tai väriterapiaksi. Lämmöllä.