lauantai 16. heinäkuuta 2016

Kuusi ja vuotias

Letkeää lauantaita!
Wanhuus eikä muistamattomuus tule yksin. Ei tule, ei. Mistä minun pitikään kirjoittaa? ;)

Olen unohtanut päivän, blogin synnytyspäivän! Blogini täytti 13. heinäkuuta jo kuusi vuotta! Kuusi vuotta - hurraa!!!!!!

Syntymäpäivätraditioihin kuuluisi sankarin taipaleen muisteleminen ja askelten kertaus. Jäten ne nyt väliin, sillä vanhoja lukemalla teille selviää mistä lähdettiin ja minne saakka ollaan ehditty. Astellen, ajatellen sekä aivoista aivastellen. 'Mirabile dictu -Ihmeellistä sanoakin'. On asioita, jotka ovat niin ihmeellisiä, että niistä kertominenkin tuntuu ihmeelliseltä. Esikouluikään ehtinyt blogini on yksi niistä!

Kuusi vuotta - hurraa!!!!!! Savolainen lammas kumartaa -kuusi kertaa 365 kertaa ja pari karkausvuosikertaa päälle.

keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Ovi, jota etsit?

Tervehdys Eino Leinon eli suomalaisen runon ja suven päivänä!

Askartelin viikonvaihteen ratoksi. Olen törmännyt netissä muutamaan otteeseen puuvalmiisiin (ihana rakennustermi!) miniatyyrioviin. Luulen, että ovet ovat ensisijaisesti tarkoitettu nukkekotiharrastajille tai haltijaväelle.

Noh, minä mittakaavasta ilahtuneena päätin askarrella (nuukana en tietenkään ostanut valmista tuotetta) itselleni pienen pahvioven. Sen teinkin. Onnistui yli omien odotusten! Leikkasin, liimasin, maalasin, tussitin ja kiinnitin. Osoitekin oli valmiina.

Huumorini on savolaista, joten arvaatteko kuka oven takana asuu? -Ali Tajunta. Tottakai ja tietysti.

'Pulsate, et aperietur vobis -Koputtakaa ja teille avataan'. Kop kop kop -kaikki kotona! Miniovessani on kyllä kahva, lukko, postiluukku, vahvat karmit sekä koristelistoitus, mutta raamatulliseen viisauteen luottaen, jätin ovikellon asentamatta. Luonnollisesti.

En tiedä onko uusi oveni juuri se, jota etsiä, mutta taatusti se, jonka takaa löytää!

Löytöretkiä jokaiselle!

sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Lukemista ja lämpöaaltoja

Heinäkuuta toverit!
Tuijotuskisa elohopeamittarin kanssa päättyi kannaltani heltehisesti. Täytyy vaan jatkaa hyisen katseen harjoittelua... Syksy on jo tulossa. Kärsivällisyys on hyve ja minä perin hyveellinen.

Unelmani viiden vuorokauden sääennusteesta: alati kylmenevää! Oi!! Haavekuvien sijaan näen vain lämpöaaltoja asfaltin pinnalla. Hyi ja hirveä irvistys! Säiden Haltija ei suosi koulukuntaani, joten uppoudun viileään utopiaan tihenevällä närkästyksellä. Uutta sekä mieluisaa voi löytää seuraavista romaaneista. Vetäytykää varjoon, vajotkaa viihteen vietäväksi. Viihtykää tai viitatkaa grillikintaalla!

* Slaughter Karin, Kaunokaiset. Koukuttava trilleri kiertyy kolmen sisaren, kuolleen aviomiehen ja perhesalaisuuksien ympärille.

* Redondo Dolores, Myrskyuhri. Baskimaa-trilogian päätösosa. Kirja punoo yhteen kahden aiemman osan tapahtumat uudella ja kierteisellä tavalla. Perusdekkaria parempi opus.

* Ondaatje Michael, Leijonan puvussa. Öinen automatka kasvaa kertomukseksi siirtolaisuudesta, menetyksistä sekä suurista rakkauksista. Juureva tarina.

* Irving John, Ihmeiden tie. Hukassa oleva kirjailija kahden naisen, lääkityksensä ja rönsyilevän menneisyytensä keskellä. Romaanista löytyy kaikki Irving-elementit.

* Hiraide Takashi, Kissavieras. Sydäntäsärkevän hurmaava romaani nykypäivän Japanista. Nuori pariskunta saa vieraakseen kissan, joka vaikuttaa parin elämään odottamattomalla lämmöllä. Ihana kirja, onneksi luin!

* Beukes Lauren, Säkenöivät tytöt. Maaginen realismi puree! Aikamatkustava sarjamurhaaja joutuu pelastuneen uhrinsa jahtaamaksi. Virkistävän erilainen romaani.

* Toibin Colm, Nora Webster. 1960-luvun Irlantiin sijoitettu hiljainen tarina leskiäidin surutyöstä, selviytymisestä ja arjen kantavasta voimasta.

* Helttunen Anne, Mieli ja maisema. Listan kiintiökotimainen. Kurkistus suomalaisten kirjailijoiden työhuoneisiin. Kulttuuria, sisustuksia sekä mielenkiintoisesti omistajiensa oloisia tiloja.

Suvista sunnuntain jatkoa jokaiselle - helteistä hehkuville tai lämpökarkureille!