torstai 28. marraskuuta 2013

Hampaanmuotoinen kokemus

Terve!
On kipeää pidellyt. Antennit aalloille ja vaivaradio kuulumaan. 'Iubes renovare dolorem -Käsket kokea tuskan uudelleen'. Ei savolainen käskien tuskaile, joten epämieluisa kertaus riittäköön. Sen jälkeen asia saa olla. Masokistit etsiköön omat kestolevynsä, jos kerta kuulema ei riitä.

Minulta poistettiin viisaudenhammas. Joillekin jo tämä tieto riittää -te tunnette tien. Tietämys sitä tuskaa lisää, ihan ilman festivaalejakin. Kiilteetön hokematoteamus. Tuttu dr. Tuomio ei poista turhakehampaita. Sain ajan maolaisen kuulustelutekniikan kehittelijälle. Hän on kuuluisa kipeydestään. Minä en suostunut uskomaan näihin odotushuonelegendoihin, joten vahvistin varausajan hampaanpoistoon. Suu auki, kita ammollaan ja kurkku suorana on todettava etteivät tarinat tyhjästä synny.

Hampaani oli änkyrämallia, ei kavahtanut pihtejä. Tohtori koki tämän henkilökohtaiseksi haasteeksi kovakouraisuudelleen. Ien aukaistiin, leukaluuta porattiin, nelijuurihammas poistettiin, leikkaushaava ommeltiin ja reseptit kouraan. Kaikki tämä kymmenessä minuutissa! Ette usko vai?! En olisi minäkään ennen eilistä. Kaksi kertaa huomautin, että nk. puudutus ei ole vaikuttanut. Herra pyöräytti itseään työtuolilla ympäri ja totesi, että jatketaan. Niin jatkettiin.

Se puudutus alkoi vaikuttaa vasta kotimatkalla. Aika vaikuttavaa.

Tajuton juttu tolkuissaan koettavaksi. Poisto-operaation kirsikkana voi pitää tohtorin huomautusta olla välittämättä tärinästä tai murtuvan luun äänistä. Kuinka kohteliasta. Ennen hoitohuonepakoani hoitaja totesi, että siistitään kuitenkin kasvot. Luulen ettei veripisarainen naamani olisi lisännyt muiden jonotustilan nuokkujien tunnelmallista luottamusta palkattujen ammattipätevyyteen...

Vaan ohi on, elossa ollaan ja leuat loksuvat! Ei maistu kitkerä katkerokaan. Minulla on ilo kellua antibiootti- ja särkylääkelaineilla viikon ajan. Tikit sulavat kahdessa viikossa. Kokemani on sulamatonta ainesta. Tapauksesta oppineena, hampaanmuotoisesti viisastuneena, arvostan enemmän itseäni vaatiakseni: toinen ylimäärähammas poistetaan inhimillisesti. Niin opiskelija tai köyhä en suostu olemaan etteikö minulla olisi oikeus puudutteen vaikutusaikaan! Aamen.

2 kommenttia:

  1. Me vaadimme puudutusta ja me vaadimme sen vaikutusta - barrikadeille perkule! Sääli ja kaikki sympatiat ovat vilpittömästi puolellasi, en pysty edes kuvittelemaan tuskaa ja kiukkua jonka hampaanpoistaja aiheutti.

    VastaaPoista
  2. Aamen!! Lammas kiittää kaikesta sympatiasta.

    VastaaPoista