maanantai 21. huhtikuuta 2014

Juhlien juhla

Pääsiäisiloa!
Kristikunnan suurimman juhlan jälkivietto on alkamassa. 'Ego sum via et veritas et vita -Minä olen tie, totuus ja elämä'. Totuuden nimissä tietä etsien, astelkaa mukana.

Vähemmän karkkia enemmän kirkkoa -paastoni oli ilmatiivis. Noh, kyllä paaston lomaan Henki pujahti, mutta sehän on ihan pyhä juttu. Myös kalorin sijaan kolehtiin -oheishanke tilitettiin plussalle. Kannatti! Pitänyt itsekuri yllätti makeasti.

Kävimme Teinin kanssa pitkäperjantaina katsomassa Ristintie-näytelmän. Pidimme. Arjesta yleisesti yleistäen, veti tässäkin kuvaelmassa aasi suurimman huomion kavioonsa. Olihan se armoitettu jymyjuttu, että paikalla oli Jeesuksen aasikin! Hyväkuntoiselle elikko vaikutti ikävuodet huomioiden. Eläköön tuhatvuotinen eläinkunta! Ruoskimatta uutislinjauksen valinnutta, väitän että paikalla oli aasi Jeesusta näytelleelle. Mene itse ja tiedä. En siltikään tiedä, vaikka menin.

Tuoreempiin tapauksiin. Iltaunisuuden henkilöitymänä ja juuri sen vuoksi olin osa kausi-ihmettä. Osallistuin pääsiäisyönmessuun. En kokenut herätystä, sillä olin hereillä ja pysyin hereillä. Vaikuttava kokemus - suosittelen!

Päätin pullapaastoni happamasti ja hymyssä suin. Teini leipoi sitruunaisen hyytelökakun. Ylistyshuuto sitrushedelmille! Vieläkin nuoleskelen suupieliä. Että voi olla hyvvää, jopa muistellen! Lusikoidaan hieman lisää. Seuraa tiedote anonymialle: lammasta ei ollut pöydässä, padassa eikä uunissa. Lammas istui pöydän ääressä ja viihtyi hyvin.

Lautaselta lakeuksille eli päivän perunaan. Savolaiset tuovat savolaisille pottua jopa kukkavarren päässä. Vanhempieni valinta tuoksuvaksi pääsiäistervehdykseksi oli perunanarsissi! Mikäpä muukaan. Kiitän ruukkukasvista yhdessä mukulani kanssa.

Kerratuksi lopuksi toivotan jokaiselle uskontokunnasta riippumatta riemullista juhlien juhlaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti