sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Ystävällinen eilinen

Laskiaissunnuntaita!

Kuluneella (tai kulutetulla - riippuu ostokäyttäytymisestä) viikolla wanhat tanssivat pitkin lukioiden laitoja - ainakin jumppasalien seinänvieruksia myöten. Joka kolmannen kaveljeerin huulilla raksutti tahti- ja askellaskuri. Itseltä onnistuu sellainen vaihtoaskel-hyppy -tasoinen rytmikirmailu, joten jätän tuomaroinnin tanssiville jormille ja hehkeille helenoille. Inkivääriä on vain teessä, ei Gingeria suvussa...

Lukiomuisteluissa luistellaan ja kimppakyydillä mennään. Kuorma-autolla. Viime vuosituhannella (aikamääre oikea) lukioluokkamme pyysi tarjouksia paikallisilta autoilijoilta penkkarikyyditykseen. Pitäjä oli pieni, lukiomme rankinglistauspisteet vielä pienemmät. Saimme yhden, vain ja ainoastaan yhden tarjouksen. Meille tarjottiin penkkariajelua käytöstä poistetun roska-auton peräosassa! Myös yrittäjän huumori oli kierrätettyä. Ehdotin, että laittaisimme banderollilauseeksemme: Takana loistava tulevaisuus!! Kaverit, hieman itseironiaa keräysastiaan. Ehdotus äänestettiin yksituumaisesti nurin. Luokkamme tyytyi painamaan penkkiä vain luokkahuoneessa ja ääneti. Oi aikoja... Tarina on tuoksumatta totta. Näin meillä, entäs teillä?

Yesterday, seem so faraway. Sehän oli siis eilen. Ystävänpäivän kunniaksi olisi kai sanottava jotakin ystävällistä: 'Amici mei -Ystäväni'. 'Amici mei! -Ystäväni!'. Yksi ystäville tai parisuhdehuollolle omistettu päivä tuntuu kovin rajatulle. Ahtaan pakotettua. Sama kuin yrittäisi survoa eilistä tämänpäiväisyyksiin. Kittanaa o ja jäi jo edellispäivän lehdille!

Kirkkokalenterin mukaan viikko alkaa aina sunnuntaista. Auringon päivästä. Joten mukavan viikon alkua jokkaiselle!

2 kommenttia:

  1. Tuolla roskisautolla olisitte varmaan päässyt kymppiuutisten loppukevennykseen :D kaikkea ja kaikenlaista sitä on ja kuulee. Minä olen nauttinut ainoastaan toisten tansseista, itse kun en päässyt moisiin osallistumaan. Toivottavasti tulevaisuudessa olisi joku senioriabien tanssit niin saisi edes kerran elämässään pukeutua kermakakkuun...

    VastaaPoista
  2. Jep -roska-auton takaosasta olisi irronnut ehta uutiskevennys. Toivottavasti sinä pääset tanssiaisiin, joissa pukukoodina on ehtaa ameriikan röyhelöö :) !

    VastaaPoista