sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Johan pimeni

Marian ilmestyspäivää!

Muinaisessa Lähi-idässä enkeli ilmoitti teinitytölle, että jälkikasvua olisi tulossa. Tämän päivän ilmoituksen tuloillaan olevasta perillisestä plussaa muovitikku tai terveydenhuollon ammattilainen. Summattuna, se on sitten yhdeksän kuukautta jouluun!

Minä olen toki ollut valveutunut tasa-arvon päivän liputtaja, kevätpäiväntasauksen niputtaja ja auringonpimennyksen ohittaja. Ihan pimeetä. Yllättävän paljon mediatilaa ja joukkoistavaa liikehdintää taivaslampun hetkellinen piiloutuminen sai aikaan. Uutisoitiin, että hitsaajanlasit on eräillä paikkakunnilla myyty loppuun. Massailmiö kipinöi vain kassakoneessa. Uutistoimistosta riippuen tämä astronominen piiloleikkihän tapahtuu joko kerran vuodessa -tai vuosisadassa. Kunnioitettava aikajännevenymä. Vaan mitäpä minä tässä kitisen, koska itse heräsin mustan auringon päivänä jo kuudelta (kun se aurinko paistoi), ja jäin odottelemaan valopallon liikehdintää.

Huti tuli. Kellon kyttäämisen ohessa ryhdyin viikkosiivoamaan. Imuroin itseni pimennyksen ohi! Minkäs enää teet. Minua ei kutsuta silminnäkijätodistajaksi. C`est la vie! Tai savolaistettuna sama: et sil viisiin!

Ohittamatonta päivää teille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti