sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

Valtiollista visiteerausta

Mitä tapahtuu eräänä maanantaina Suomessa?
Jos Yleityisen radiokanavia on uskominen, niin tähän maahan ei mahdu kuin yksi uutistapahtuma: Meille tulee vieraita! Yletyisradio on Suomen eduskunnan alaisuudessa toimiva valtakunnallinen, julkisen palvelun toimintaa harjoittava viestintäyhtiö, josta valtio omistaa lähes 100 prosenttia. Näin ollen voidaanko siis maanataina uutisoida mistään muusta kuin Tumpin ja Hutin vierailusta? Asiantuntijat kommentoivat aamusta alkaen.

Nyt astraalikanavilla reggaellaan. Bob Marley vainaa haluaa esittää kysymyksyn Suomen tasavallan isoisälle: "Bad boys, bad boys, whatcha gonna do, whatcha gonna do, when they come for you?" Presidentti SNail vastaa P.J. Hannikaista mukaellen: "Nytpä tahdon olla mä, pienen kulissin laittaja. Lavasteet kun saan valmihiksi, toisen pääni teen uutiseksi. Päähän toiseen paljaaseen, sievään, hauskaan, puhtoiseen, toivon sedän pususen." Yhteiskuvista voi bongata myös seinään imeytyneen presidentin vaimon.

Maassamme riehaannutaan hypetykseen ja mediahysteriaan saakka, kun kaksi ihmisoikeusrikkojaa haluaa puhua kahdestaan. Valtiomiesten sorkkien kopinaa vaimennetaan pehmeillä matoilla, pehmeimmillä puheilla sekä täysin löysillä selkärangoilla. Ja uutisoitavana oli...? Presidenttimme SNail vanautuu isojen poikien jäljissä, jos he vaikka haluaisivatkin leikkiä hänen kanssaan. Tai valtakunnan johtajaetana saisi isännöintipalveluistaan muutakin kuin laskun -ja kaverikuvan.

Maamme suistuu jengoiltaan, vaikka muu maailma jatkaa radallaan. 'Columna regni sapientia -Viisaus on valtion tukipylväs'. Huteraa, huojuvaa ja harjaantumatonta... Vielä on tällä valtiolla matkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti