perjantai 1. toukokuuta 2015

Puhtaasta ilosta

Toukokuuta toverit ja muut simasuut!
Vuoden viides virittelee alkutahtejaan... Huimaa tämä ajan juoksu. Touko sanana viittaa kasvavaan, joten hyvässä vuosikasvussa ollaan.

Minä ja muurahaiset... Ne kipittävät nurkanvaltaajat ovat olleet riesana koko kevään. Ei, en suostu myrkyttämään omaa elinpiiriäni, joten kotikonsteilla mennään. Keinot on monet, sanoi savolaislammas, kun pyykinpesujauhetta jalkalistan väliin tiivisti. Helpommallakin pääsisi, mutta kuka nyt niin tekisi? Jonkun Taina Tietäväisen tietolaarissa värähti. Tiedetään. Tottahan toki pesujauhekin on myrkyllistä. Liiallisesti annosteltuna tai sisäisesti nautittuna. Ei täällä, ei vappunakaan. Muurahaiset vastaan lammas -elintilapelissä minä johdan 300-0 (tai 300-love, jos pallottelemaan ryhdymme). Vappuhulinani olivat tässä.

Pyöritään esipesuohjelmalla eteenpäin. Eräille talous- ja hygieniatuotteet ovat muodostuneet elintarvikkeiksi (juu, te wc-paperin gourmetkäyttäjät). Oikeaa ruokaa on lupa syödä! Nenäliinapakettien kylkeen olisi syytä lisätä tarkentava teksti, ettei tuote ole suunnattu syötäväksi. Toimisi myös pyykinpesujauheessa. Kuurataan aihetta hieman lisää. Jos kuvitteellisessa Fatless -lehdessä kirjoitettaisiin, hipless yhteisössä välähtäisi tai valtameren takaa pyöräytettäisiin varmana tietona, uusin/ tehokkain/ timmistävin/ tositeeveistävin painonhalveksintakeino, olisi jokaisella ajantasaisella pesujauhesmoothie alahuulen alla. Someistettuna. Lipeällä bikinikuntoon! Kunnon pesunestetankkaus ja valkaisevaa voimajuomaa kehonhuoltoon. Pillillä tiivistettä ennen tehotreenejä. Jokaisella täytyy olla käteen imujuurtuneena se tiskiainepullo. Tankinkokoiset tosiruumiistajat luottavat äärikeinoihin -kuten aina. He nappaavat konetiskiainetta. Ei oo muuten omoo. Ommoo o. Persoonavalmentajat päihittävät yksilöllisyyden pesten ja lingoten. Vaan kenellä on tehokkain läskin huuhteluohjelma?

Terveysasemat täyttyvät ponnaripörriäisistä. Ruokatorvet vaahdoten. Olo on ehdottoman puhdas, raikas ja tahraton, mutta... Juostessa hieman kuplii, haittaa askellusta. Fosfaatit estävät ehdottomasti rasvakertymät, mutta... Poistaa myös pintajännityksen aivokalvoilta. Kalkkisaostumat luiden pinnalta irtosivat, mutta nyt nilkka näyttää sivusuuntaan. Kyllä tensidi treenarin tiellä pitää! Pari painojulkkua (ja se pakollinen poju) julistavat huulet jauheessa, kuinka kaloriton pesuohjelma on avannut uuden kanavan elämään -ja ohutsuoleen. Kehonkuva näyttää elottomalta, mutta sehän on puhdasta iloa ilman lisäkiloa!

Puolen vuoden jälkeen myös mammakaistoilla heräillään. Kiivas keskustelu alkaa: tiivistettä vai pesupähkinöitä? Viedäkkös töihin sensitivesuopavuokaa vaikos tuoksutabletteja mikroateriaksi? Vanhemmat kilohaikarat aivopesevät nuorempiaan ylipainoluokkien tahrallisuudesta. Hetki huulilla, eikä lähde edes korkeissa koulutuslämpötiloissa. Tiedostavin käyttää vain sappisaippuaa. Kuuriluonteisesti. Kahviloista saa pesusoikoittain ylihintaista pulverichaita. Tee on tasapaksuille. Peruskansalaiset kahmivat halpispesuaineet ja aletuotteet hyllyiltä. Loppuu se hyllyntä. Metsäkylien Maurit& Martat laittavat viimeinkin liikalihansa likoon. Muutama terveysaasintuntija pulputtaa soopaa aamuohjelmissa. Oi, tätä tervehenkisyyden tuoksua!

Totisena ihmettelen, miten, milloin ja miksi aidon ruoan syömisestä on tullut näin vaikeaa?!

Elämää on, joten harkintaa on turha harventaa. Juhlistan puhtaan järjen käyttöä hapankorppu huulessa. Vapun jälkeenkin.

2 kommenttia:

  1. Rikkaruoho taikka ötökkädieetti olisi minun mielestäni loistava idea, maailmanlaajuisesti! Jäisi tuotantoeläimet rauhaan ja päästäisiin eroon itikoista ja ötököistä, kävisi myös hyötyliikunnasta kirmata kilpaa lentävien kanssa ravinnosta.

    VastaaPoista
  2. Luulen, että joku tovi saa kulua ennen kuin Liidelistä saa (vartavasten valmistettua) ötökkömakkaraa. Toistaiseksi öwurstin voi löytää vain liiteristä.

    VastaaPoista