lauantai 17. lokakuuta 2015

Lokakuisia lukupaloja

Lokoisaa lokakuuta!
Lokakuinen viittaa toki kalenterivuoden 10. kuukauteen, mutta myös koleaan. Ilmatieteen laitos ilmoitti keskimääräistä korkeammista ajankohdan lämpötiloista. Tiedä tuota. Syksy siellä on!

Jos ulkona on viilenevää, niin kolkon koleaa on asunnottomilla. Tänään vietetään asunnottomien päivää ja yötä. Toivon jokaiselle turvallista yösijaa, asuntoa, kotia ja ympäristöä! Kansaan, kastiin tai kansallisuuteen katsomatta.

Vuan, syksyn siivittämänä laitan listan kirjoista, joiden parissa saa sateisenkin päivän kulumaan. Tai ajan niitä syyssateita odotellessa.

* Petrovskaja Katja, Ehkä Ester. Yhden suvun kautta kirjoitettu lähihistorian kuvaus. Romaania ei ole palkittu kevyin perustein.

* Hawkins Paula, Nainen junassa. Romaani junan ikkunasta nähdystä rikoksesta. Ohikiitäväksi hetkeksi jäin miettimään, miksi tätä kirjaa on hehkutettu niin paljon. Vastaus löytyy kai seuraavalta asemalta.

* Fowler Karen Joy, Olimme ihan suunniltamme. Vaiteliaan Rosemaryn sisarukset ovat kadonneet. Toinen on karkulainen ja toinen laboratorioeläin. Kertomus ihmisyydestä, perherakenteista ja elävästä etiikasta.

* Moriarty Liane, Mustat valkeat valheet. Kevyen viihdyttävä romaani vaikeasta ja edelleen vaietusta aiheesta.

* Smith Tom Rob, Lapsi 44. Ennemin Stalinin ajan Neuvostoliiton kuvaus kuin dekkari. Murhasarjaa avataan potiittisen ja henkilöhistorian kautta.

* Powers Richard, Muistin kaiku. Hieman ylipitkä kertomus muistin varaan rakennetusta identiteetistä ja kaiken hauraudesta.

* de Witt Patrick, Alihovimestari Minor. Rakkautta, jännitystä, moraalittomuutta sekä pinttyneitä tapoja. Notkeaa kieltä ja veijarimaista kerrontaa.

* Shields Carol, Kuiva kausi. Perheellisen avioparin parisuhteellisuus kirjeiden välittämänä. Lähelle päästään välimatkasta huolimatta.

* Laaksonen Heli, Aapine. Kirjaimistoa ja oivallisia murremuotoisia oivalluksia. Hyväntuulen takaus! Bonuksena virnuileva kuvitus.


Tutustukaa, ottakaa ja lukekaa. Tai menkää kirjastoon etsimään mieluisampia opuksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti