sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Ystävänpäivää!

Sohjoista sunnuntaita toverit!
'Ystävän' eräs sanakirjamääre on ihmisen suhde toiseen ihmiseen, jota kohtaan hän tuntee luottamusta tai mieltymystä. Peruskauraa, kyllä tuosta keittää rehellisen täyttävän arkipuuron. Laajennettuna ystävä on samaan joukkoon tai ryhmään kuuluva henkilö, samalla puolella oleva taikka samanmielinen ihminen. Nyt liemeen lisätään jo liittolaiset ja toveritkin. Laajempaa ystävyyttä edustavat rakastetut (ne kapeammatkin), seurustelukumpparit sekä tyttö- ja poikaystävät. Endorfiiniset mielitietyt.

Ystävät voivat olla karvakuonokavereita. Katteja, koiramaisuuksia, kyttiä tai selkeästi susia. Ihmistä parempia nuuskijoita. Ystävyyden voi venyttää jonkin asian arvostajaksi, harrastajaksi, suosijaksi, auttajaksi, kannattajaksi sekä tukijaksi. Musiikin-, ruoan-, luonnon-, kirjallisuudenystävä... Kultturelli taikoo karamellin kiinnostuksestaan. Vain teennäinen (nk. jeesustelija) puhuttelee samoin ajattelevaa ystäväisekseen. Yskös ystävyyden sijaan!

Atlantin laimentama pusuparien päivä taipuu meillä yllättävän moniulotteiseksi joukkotapahtumaksi. Tämän johdosta toivotan teille jokaiselle lukijalle, tapakävijälle ja pikapistäytyjälle, ystävällistä päivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti