tiistai 6. joulukuuta 2016

Itsenäisyys

Itsellistä päivää!
On hanget korkeat, eikä ainakaan paikallisista nietoksista löydy John'ia -harmi! Talvi on huima vuodenaika, mutta umpihanki taapertaminen näillä nivelillä ei ole vapaaehtoista ajanvietettä. Meillä päin aurauskalusto on laitettu talviunille (kyllä!), ihmisten annetaan hoitaa omat polkunsa itsenäisesti. Päätöntä!

Vaan, mitäpä sitä arkimurheita miettimään, kun vielä toistaiseksi ulko-ovi aukeaa. Kinokseen. Tänään juhlitaan Suomen valtion itsenäistymispäivää! Sanakirja antaa 'itsenäiselle' lähes mahtipontisia selityksiä. Itsenäinen on oman kokonaisuutensa muodostava, riippumaton ja erillinen. Olemmeko? Suomi on julistautunut itsenäiseksi eli tois(t)en vallasta, avusta sekä holhouksesta riippumattomaksi. Olemmeko tätä? Itsenäinen ihminen on omintakeinen, oman päänsä (tai päättömyytensä) mukaan toimiva, vaikutteista tai esikuvista irrallinen toimija ja/ tai ajattelija. Olemmeko? Oletko sinä? Olenkohan minä...

Toivotan toivoen juhlallista päivää teille jokaiselle itsenäiselle, itsenäistyvälle, itsenäistävälle sekä itselliselle (tai sellaiseksi kaipaavalle) yksilölle -yhteisöjä unohtamatta! Se on juhlan aika!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti