sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Harrasta taidetta

Tammikuuta!
'Ars longa, vita brevis, occasio praeceps, experientia fallax, iudicium difficile -Taito pitkä, elämä lyhyt, tilaisuus ohikiitävä, kokemus pettävä, päätös vaikea'. Vaikka taidot ja tieto elävät kauan, ihmiselämä on aivan liian lyhyt, jotta siinä ajassa ehtisi oppia tarpeeksi. Hyvä muistutus heille, jotka tekevät pitkän aikavälin suunnitelmia, loppuelämän sijoituksia tai ylisukupolvisia ratkaisuja.

Latinan sana 'ars' ei tarkoita vain taidetta, vaan sen merkitys on kattavampi. 'Ars' merkitsee sekä teoreettisia että käytännön tietoja ja taitoja. Sana pitää sisällään myös erilaisia ominaisuuksia ja taipumuksia, kuten oveluus, kätevyys tai savolaisuus ;) Lainaamassani sanonnassa 'ars' viittaa lääkintätaitoon. Kemialliseen taiteeseen. Lyhyeen loppuu elämä ja ura, jos tietotaito ei ole pitkällä.

Pitkällinen pohjustus aiheelleni. Tieteellä on tekijänsä, taiteella myös. Lyhyestä elämänvarrestani riiputtamatta sekä kokemuksista oppineena päätin venyttää taitojani pidemmälle, joten tartuin ohikiitävään tilaisuuteen ja tein painavan päätöksen: pyrin ja pääsin paikallisen taiteilijaseuran (ei mikään kyläyhdistys!) jäseneksi!!! Harrastajajäseneksi, mutta jäseneksi. Meriittini riittivät. Iiiiiiik!

Toisinaan arki huimaa -tai sitten vain elän huimaa arkea. Uskaltakaa tekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti