maanantai 29. huhtikuuta 2013

Sähkö ja laitteisto

Viikon alkua!

Vanha muttei käytössäkään vanhentunut sanonta tietää jotain totuudesta: "Ei kahta ilman kolmatta ja kolmannelle pari". Sähköistää ilmaa. Minä haluaisin vetäistä pipon nilkkoja myöten päähäni ja kiljua neuleeseen. Ei, tämä ei ole käsityöblogi.

Meiltä hajosi neljä sähkölaitetta noin viikon sisällä. Jos kukkarossasi on kolme kolikkoa, pari puupenniä ja oravannahka ei tämänkaltaiset arkipyllähdykset kirvoita sävelasteikolle sulosävelmiä. Arki näykkii ja realismi puree haukkuen. Kutut! Kutun kutun kutun kutimet!! 'Beati possidentis -Autuaita ovat omistajat'. Heti en olisi uskonut, että julistan autuaiksi heidät, joilla on omaisuutta. Vaan sen teen.

Ensin viime vinkaisun ilmoille surautti käsivatkain. Jäi muusi puolitieperunaksi. Toisena sähköisen sopimuksen irtisanoi mikroaaltouuni. Toimii muulla kuin aurinkoenergialla, sillä masiina kyllä valaisee ja pyörii muttei lämmitä. Viileät on eväät. Kolmentana kelkasta savuttaen hyppäsi leivänpaahdin ja kaikesta tästä masentuneena köllähti tietokoneeni. Stand down -koomikko sisälläni venyttelee ennen estradivuoroaan.

Älkää huoliko, meitä ei hylätty. Eli eipä ole syytä roikkua johdoissa. Apuun ratsastivat savolaisvahvistukset eli Vanhempani. Käyttämätön leivänpaahdin löytyi heidän osta, jos halvalla löydät -jemmahyllyltä. Merkki on jotakin udmurttilaista high tech'iä. Sähkövatkain kipusi kärryyn halpatavaratalon penkojaisista. Kokeilin, yllätyin ja kuurouduin. Vatkaimen ykkösteho sai aikaan ennätyssitkeän kääretorttutaikinan sekä kuuroutti käyttäjän ohella myös ulkoilijat ikkunamme alla. Oi, jos tarina olisikin edes puolittainen vitsi. Ei ole. Mikro on tarjouslaite, Atsui -merkiltään. Siinä kaikki pienimmistäkin aalloista. Tietokoneeni ottaa vielä kylkilepoaan, koska nörtti tekee eskariläksyjään. Virallisesti päättötyötään. Tekniikka on aina hykerryttävää. Manausaiheena jokseenkin rapsahtelevan johtoistettu.

Kiitokset ja kumarrukset saavat aivan ansaitusti savolaiskaksikko! He pitävät meidät sähkölaitteissa kiinni. Virtaa piisaa paasatakin. Kuukauden viimeisen maanantain voimalla toivottelen jokaiselle toimivampaa viikkoa!

*
Vinkkaus:
Hajoavien sähkölaitteiden alta ehdin juosta tarjousnäytökseen. Onneksi. Kotimainen elokuva 21 tapaa pilata avioliitto on kesäinen, kepeä ja katsottava. Sanna (Armi Toivanen) on nuori tutkija, jolla on vain yhden illan tuttavuuksia. Sannan lääkäriystävä Aino (Essi Hellén) lukee ennustuksia vaikka radiouutisista. Kesäisenä iltana Sanna törmää Aleksiin (Riku Nieminen), joka venyttää naisen periaatteita aivan ennenkokemattomalla tavalla. Kaupunkilaistarinaan lisämakunsa tuovat Aku Hirviniemen ja Pamela Tolan sekä Sannan vanhempien (Vesa Vierikko& Hannele Lauri) herkulliset sivuhahahmot. Elokuva on huolella tehty, näytelty, stailattu sekä lavastettu. Värikästä silmäkarkkia paikoittain. Kaupunkimaisemat ovat kaunista taustakatseltavaa. Suosittelen hyväntuulisesti jokaiselle parisuhteisiin uskovalle ja heille, jotka uskaltavat rakastaa sekä av(i)oliittoa harkitseville. Sarkastiset saavat valita toisen rainan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti