lauantai 15. kesäkuuta 2013

Puhtaan arkiset grillihiilet

Lauantaita!
Tuulee niin, että on tuntosarvet taittua. Mennään tänään sekasalaatin voimalla: kerätään lautaselle mitä mielestä tipahtaa ja kaadetaan päälle sattumien kannusta.

Olen hitaan liikkeen naisia. Jos käsityöharrastustuotoksilla mitataan. Usean vuoden tekeillä& telakalla ollut tilkkupeitto on nyt valmis! Ommellessa yksittäisten tilkkujen koko pieneni, itse peiton pinta-ala taas kasvoi. Winwin. Lopputulos on suurempi, pienempi ja upeampi kuin saumaattekaan. Taputtelen olkatoppaustani. Olen ensitekeleeseeni niin tyytyväinen ettei toista tarvitse tehdäkään.

Luovuus on kukkinut. Takapihan ruukkuviljelmät ovat topakasti elossa ja kasvupyrähdys vankkaa. Sää on sivuseikka, paitsi pienviljelijän naamastossa. Helteetön jakso kasvattaa virnettä suupielissäni. Joka toisella pilvellä on lampaan naamainen reunus. Onnistuin uudessa tussipiirroksessani sen verran viivallisesti, että kehystin florat. Kirjankansien kierrätys on jatkuvaa: raidalliset pahvikannet oli kuvitettava nappisohvalla (chesterfield always on my mind), parilla kissalla sekä jalkalampulla. Kuulakärkikynä, luovuuspiikki ja savolaiset taidekäsitykset...

Arki on ihmeellistä. Kliseistä, mutta hämmästyttän totta. Olen valittanut ja vinkunut pyykkitupamme varastetuista tai vierestä viedyistä vuoroista. Nurinat kuultiin kosmisella tasolla. Kohtalo, Hyvä Tahto taikka Sattuma oli jättänyt verkkovarastomme oven taakse pesukoneen! Toimivan pyykinpesukoneen!! Kuka vielä voi väittää etteikö uskomattomia asioita tapahtuisi myös uskoville ;), satsumaa sataisi savolaiselle suun täydeltä ja Onni osuisi omankin oven taakse. Wauuu! Kiitän, kumarran sekä kiitosvirren viserrän olomuodottomalle hyvän kierrättäjälle! Pesukoneeseen täytyy hankkia vain toinen letku ja jokin nippelikiristin. Isäni otti ne hoitaakseen. Sitten pyörii, pyykkää ja linkoaa! Pää pyörällä.

On meillä nykyään grillikin. Pallonmallinen ja lyhytjalkainen. Grilli kirjoitin minä, grilli, en minä. Teini on päätynyt tähän kausiharrasteeseen. Hartaana. Jos säät vain sallisivat. Lisää aiheesta illan jos toisenkin uutislähetyksissä, sitten kun ensigrillaus on lähetetty mahalaukkulaan.

Elämä tarjoaa yllätyksiä. Uskokaa vaan! Hiiliä, taidetta ja uutta kasvua. Kaikkea samaa teille kaikille!

*
Vinkkaus:
Epätodellisiin arkikohtaamisiin törmää myös Anne Tyler'in kirjan Jää hyvästi päähenkilökin. Nuori leskimies Aaron kohtaa kadulla kuolleen vaimonsa Dorothyn. Näiden toivottujen kohtaamisten ja jälleennäkemisten avulla Aaron rakentaa uutta elämäänsä hitaasti ja hapuillen. Mies käy läpi menetystään, puntaroi valintojaan sekä antaa kotinsa remontoitavaksi. Tarina on lempeä, ymmärtävä, laajeneva. Lämminhenkinen romaani, joka jättää pehmeän jälkimaun sekä uskon uusiin aamuihin. Toiveikkaille, verkkaisille elämäntassuttelijoille.

2 kommenttia:

  1. Olen tyytyväinen kierrätyskulttuurin puremiseen myös siellä Siperiassa. Täällä Pirkanmaalla vaihtotalous (ja meidän olematttomat neliöt) kukoistaa ilmaisia tavaroita.

    Kierrättää kannattaa kaikkea muuta kuin hammasharjaa ja kuivaa huumoria.

    Pyykkikoneella pesemisen riemua, vielä tuplasti riemuiten, kun ilimaseksi sai!

    VastaaPoista
  2. Siperia opettaa vaikkei Siberiassa oltaisiinkaan. Kierrätys taas aina on nuukan hupia.

    VastaaPoista