maanantai 12. elokuuta 2013

Keittiön kulmilla

Morjens maanantailta!

Satoi. Vettä on tullut pystysuorana rintamana, joten kosteikotkin kastuvat. Kuiva vitsi. Vesisateesta huolimatta tai sen vuoksi paprikamme kukkivat jo. Olimme esikasvatuksemme kanssa Myöhäs-(ah)Matin kyydissä, joten... katsellaan nyt keräämmekö satoa vai saammeko vain sadatella kevään jarruvaihdevalintaa. Tomaattien kanssa ei tarvitse lotota. Oksilla soi vihreä ketsuppiviisu.

Vaikkei tämä olekaan ruokablogi, niin einestellään vähän. Itse teinkin vähän. Notkuin vain avustustehtävissä keittiön kulmilla, koska nuoruus pilkkoi edelle. Teimme Teinin kanssa kukkakaalimuusia. Koekeittiössä onnistuttiin taasen! Venäläisletut, syrnikit, maistuivat kirsikkahillon kääreinä. Sianlihaa voi syödä, omenataskut kannattaa täyttää kuutioilla lohkojen sijaan ja fariinisokeriin saa upottaa happamimmankin hapokkaan. Lipokasta (=savolainen sandaali) tarjoillaan vain anopeille. Toisin, omin sanoin, sanoen kyökkikokeilut ovat olleet perin makoisia. Kinavanasta kanavaksi. Uskaltautukaa tekin uunia kauemmas kokeiluissa. Päätän hännättömän lautasraporttini tähän päähän.

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Ja kerron nyt niistä yhden. Olen tehnyt eli viilannut-höylännyt-muokannut ja karsinut graduani. Wuhuuhuhuu. Tavoitteena keskinkertaisuuden laarista kermaperunoiden pussiin. 'Alte et late -Korkealle ja laajalle'. Nestehukat tunnistavat tämän mallasjuoman etiketistä. Ilmaus on niin laaja, että sen voi myös syödä. Tai napostella esimerkiksi syvältä ja laveasti gradutekeleen ohessa. Kuivin suin. Väänsin gradua, koska valmistuminen koukuttaa. Olut ei.

Teini viettää viimeistä lomapäiväänsä. Sinne se kesä katosi, loma lopahti. Minulla jatkuu oma urakkani ennen työuraani(a). Huraa! Juttuni lipsuvat kuin lipeässsä luistelisi. On siis aika pysähtyä.

Mielenkiintoista viikon alkua!

*
Vinkkaus:
Viimeisen lomaviikon kunniaksi kävimme elokuvissa. Vauhdikas The Lone Ranger on toiminnantäyteinen villin lännen seikkailu. Erilainen intiaanisoturi Tonto (Johnny Depp) lintupäähineineen kertoo takautuvasti legendaa ansioituneesta naamiosankarista (Armie Hammer). Tarinan ytimessä on kysymys, kuinka rehellisistä miehistä tulee naamioituneita oikeudenpuolustajia. Ahneet, pahat ja kierot saavat höyryveturillisen, jos toisenkin, epäansioidensa mukaan. Huumoria, vaihtia, erikoisia hahmoja sekä lennokasta juonenjuurta tarjoava leffa takaa näyttävän parituntisen. Ikärajat kannattaa huomioda. Takuuvarma valinta pysähtyneiden hetkien kammoksijoille.

2 kommenttia:

  1. Minäkin täällä liputan kovasti gradun etenemisen puolesta, on ihanaa myötäelää moista projektia kun omat saavutukset ovat kaupassakäynnin-luokkaa.
    Kokkauskokeilut kuulostavat sangen kulinaristisilta kurmeilta, maistuisi varmasti meillekin ;)

    VastaaPoista
  2. Gradun tekijä kiittää kaikesta tsempistä! Kokkauskokeulut ovat tulleet jäädäkseen. Njamm!

    VastaaPoista