torstai 16. kesäkuuta 2011

Luonto liian lähellä

Tervehdin teitä!
Fillarireittini keskustaan kulkee viehättävästi pienen metsikön läpi. Aamupäivällä suistuin raitiltani, sillä erään raakkujan luonto kutsui kohtalokkaan nokkavasti. Minun kimppuuni hyökkäsi varis!

Lentävä ohjus päätteli pienen pienissä linnunaivoissaan, että meitä oli yksi liidokki reviirillä liikaa. Lintutulkinta oli, että tunkeutuja olisin ollut minä. Bäääskät! Haukankatseeni, rauskumainen villatakki tai naukuva polkimenikaan eivät tehneet minusta rajahäirikköä. Muutaman turhan likelle suuntautuneen varoituslennon jälkeen birdy päätti nappasta kynsillään kallostani! Taivas, kun säikähdin. Tukka nousi pystyyn! Verta ei vuodatettu, mutta otin asian hyvin henkilökohtaisesti. Olin verisesti loukattu. Yksityistä kuuppaani kohtaan tehty tietoinen terroriteko ei jäänyt syyttämättä. Varis oli yksin syyllinen! Nokkimatta tai kynsimättä asia on näin. Pidän luonnosta -nyt se tuli aivan liian lähelle. Linnut pysykööt puissaan, eikä savolaisten kalloluissa.

Luonto kutsui toisaallakin. Lounastelin ystäväni kanssa kirjastolla. Keiton painikkeeksi oli kahdenkeskistä kuulumismakupalojen vaihtelua sekä fiilisvertailua. Privaatin vaimealla volyymillä. Jossain vaiheessa vain huomasimme, että kahvilassa harrastetaan myös eksoottisia venyttelylajeja sekä ilmaistuntaa. Tyyli oli vapaa, muttei vakaa. Salakuuntelua siellä harjoitettiin! Mantojen ja monnien kaulalihakset vietereinä, silmät pitkällä sekä korvanlehdet läpsyen sumppia siemailtiin, jos vain maltettiin. Syvämerenkalastusta kidat ammollaan. Hyvänen aika ihmiset! Tulkaa seuraavalla kerralla avoimesti samaan pöytään, niin kuulette ihan joka sanan. Voitte upottaa yksityiseen keskusteluumme oman suupalallisenne. Ei jää kielen päälle murujakaan.

Tällainen röyhkeä uteliaisuus, avoin urkinta, härski juorunkaipuu tai toisten keskustelujen imeminen on noloa. Aina tulee paljastetuksi. Teidät on nähty! Hankkia voisi myös omaa kerrottavaa... Ei tarvitsisi tuntemattomilta (tai melkein tutuilta) kaivaa, lainata, pihistää tai siirtää sisältöä poskilihoilla eteenpäin. Elämästään saa rakentaa niin mielenkiintoista ettei vieraiden arki maistu, ei edes korvallisilla mitattuna. Alueuutiset voi katsoa luvallisesti televisiosta. Pystyy siten säätämään julkisen kurkkivan silmäilyn minimiin.

Ei ole imartelevaa tulla noteeratuksi salakuunneltuna. Julkinen elämä ei ole minua varten, olen yksityishenkilö. Todetuksi tuli, että tavallisen lampaan arkikin on eräistä sivukorvista perin kiinnostavaa. 'Curiositas tantum aures augere -Uteliaisuus kasvattaa vain korvia'. Ruokaillessa tämä onkin hyvä pitää mielessä. Juorun- tai juoruilunnälkään ei auta saavillisetkaan, ei vaikka kitaan kaataisi. Luontonsa jokaisella. Suljen nyt korvat, suuni ja tekstini.

*
Vinkkaus:
Uutisnälkäisille vinkkaan sanomalehtiä. Asiauutiset löytyvät sieltä. Juoruhoureiset voivat nauttia maakuntalehtien paikallishahmotarjonnasta tai hakea helpotusta oloonsa valtakunnan ykkö7juorulehden sivuilta. Siellä on kerrottavaa, on kerrottu ja kerrattukin.

1 kommentti:

  1. Minä olen sellainen linnunpelätin ettei mikään lintu, tai muukaan luontokappale, ole vielä tohtinut kimppuuni hyökätä :)Suosittelen sinullekin lisää killuttimia korviin ja kunnon rikkikiisuja tasaisin välimatkoin, pysyy kuuntelijat ja pitkäkyntiset loitolla!

    VastaaPoista