perjantai 22. heinäkuuta 2011

Hyllyllisen hyvä ostos

Huomenia!
Totisena esitän toiveeni: tulisipa jo pakkaset! Eihän tätä hellettä kestä sisäinen eläinkään. Kesä -korpimaista viho viimeinen, ilmanaloista viheliäisin.

Tukkaputkella -työputken ja seuraavan tuubin väliin mahtuu sopivasti tämä viikko. Vapaus on ideologinen tila, josta minulle on varattuna ahdas nurkallinen. Viime viikon rästiin jääneet kotityöt on tehtävä, pyykkejä pestävä ja hellettä kestettävä. Aito voi olla aina, arkenakin. Arki on luksusta, mutta tämä luksustuote on hikinen piraatti. Pakkanen tuokoon mukanaan aitoustodistuksen elämän jatkumisesta tämän aavikoitumisen jälkeen.

On kai kirjoittamatta selvää, että kämppämme on kuuma. Naapurilla näyttää olevan vieläkin kuumempaa, sillä he ovat ostaneet rullakollisen keittiöfoliota ja vuoranneet sillä ikkunat. Luulen nyt tietäväni miltä hauesta tuntuu savustuspussissa muhiessaan. Ja varmuudella tiedän mistä kaikki birkkaniksit tulevat... Lahjakkuus on ilo, luovuus intohimo. Kekseliäisyys kukkii pitkin vuotta, sitä ei lannista edes nämä haadesmaiset helteet.

Pitkällinen kuumuus vaikuttaa ihmisiin eri tavoin. Minua se houkuttaa, koukuttaa ja loukuttaa tuhlailuun. Noh, rehellisyyden nimissä on sanottava, että vastuulliseen kuluttamiseen. Tarjouskärppänä löysin meille uudet pussilakanat. Uusavuttomille vinkkinä: jos pussilakanasta on jäljellä vain lakanaosuus, on aika uusia liinavaatevarastoa. Tämän tietää joka martta ja bertta.

Ostaa rysäytin (sama savoksi: ilman puolen viikon tuumailuaikaa) myös kirjahyllyn. Mykistyttävintä oli, että maksoin myös kotiinkuljetuksen! Kotiväki vaikeni, kun kerroin ostoksestani. Joku taisi jo haistaa sen hauen... Kyllä vain, sain kirjahyllyn halavalla (Sulo Vilén elää minussa) eli 10 eurolla, kotiinkuljetus opiskelijoille oli 5 euroa. Kannatti poiketa kirppikselle.

Kirjahylly on ollut kauan suunnitelmissa. Kiireellisimmät hankinnat vain ovat haudanneet sen sitten joskus -laariin. Vaan kuinkas nyt kävikään?! Toivoin löytäväni 1950-60 -lukulaisen kevyen hyllykön, johon mahtuisi meidän ylikokoinen töllö ja johtoviidakko upotettavaksi silmän kantamattomiin. Enollani on kuvaukseen sopiva kirjahylly, mutta se on sementoitu hänen kotipesäänsä, joten pikaperintöä on turha odotella. Vaan, johdatuksena sattuman reitillä tuli vastaan juuri oikeanlainen, -kokoinen ja kotimainen vintage-kaluste, jonka hinta ei jättänyt harkintarakoa. 'Age si quid agis -Jos aiot toimia, toimi heti'. Teini oli mukana varmistamassa ettei minulla ole liikaa ilmaa aivokuorella. Vain hinta oli aivoton. Mahtilöytö!

Eilen hyllykkö sitten kotiutui. Ostin metallirunkoisen kirjahyllyn liukuovellisilla alakaapeilla ja neljällä avohylyllä. Sain kaiken tämän plus kuvioiduilla lasiovilla varustetun yläkaapin yllätysbonuksena! Tällä viikolla aion lotota. Nyt meillä on olohuoneessa uusi kaluste, joka miellyttää silmää ja budjettia. Kaikki arki- ja sunnuntaisisustajat tietävät sen, kun uusi kaluste ilmaantuu nurkkiin, kierähtää koko aiempi sisustus uusiin uriin. Niin meilläkin, niin eilenkin. Nyt kaikki on hyllytettynä paikoillaan ja hyllyllinen tavallisuus mallillaan.

*
Vinkkaus:
Tähän ilmastopiinaan istuu elokuva Up in the air. George Clooney'n, Vera Farmiga'n ja Anna Kendrick'in tähdittämä ilmava kertomus yrityssaneeraajasta, joka joutuu saneeraamaan elämäänsä tavattuaan korkean tason naisen. Romantiikka on todellista, tarina ilmanalaa synkempi ja leffajuoni täynnä ilmakuoppia. Hypätkää tarinan siiveelle. Suosittelen kaikille, jotka ovat matkustaneet, viivähtäneet lentokentillä tai tuskailleet matkatavaroidensa perään. Yläilmoissa liidellään.

1 kommentti:

  1. Jos ei veikkaa, ei voi voittaa. Voittosi ilahduttaisi varmasti myös kovasti lähimmäisiäsi :D
    Hylly oli todellinen löytö, voin vain kitkeränä haaveilla kohdalleni samanlaisesta onnenpotkusta, onnittelut!

    VastaaPoista