lauantai 23. heinäkuuta 2011

Me supersankarit

Letkeää lauantaita!
Varoituksen sananen erityisesti lentämättömille huulille, räsäsmäisille lickylips'eille ja heille, joilla on huulet vedetty otsan yli: Älkää ottako tätä turhan vakavasti! Naurakaa itseksenne itsellenne, niin mekin teemme. Helteen hervottomaksi tekemät.

Pohdimme eilen Siskoni kanssa puoli huolimattomasti sisäisiä, pontentiaalisia supersankareitamme. Kuka sinä olisit, kuka haluaisit olla, keneksi taipuisit? Kenen joukoissa juokset, keiden naapurissa asut? Haaaa -ajatukset saavat vinhan suunnan!

Saanko esitellä sisäisen supervoimani: olen Bibliofreak, todellinen bibliofreak. Lupa pilkuttaa, salaisena aseenani pikaluku ja valikoidut varaukset. Kaffeniitti vie taikka tuo virtaa.

Teini on luonnollisesti Kirjastogeek. Lukee minkä käsiinsä saa ja muistaen maustaa lukemansa. Laserlainaaja, jonka asenne pyyhkii arkiston pölyt avaruuteen. Magneettinen söpöys jauhaa kirjastovarkaat tomuksi.

Siskoseni... tämä on monimutkainen sankari. Joka tapauksessa hänellä on voitokas menneisyys Neurovisionin laulukilpailuissa -päihitti Woody Allen'in yhdellä oireella ;) Kissamaskin takaa paljastuu oikea turkis eli Master of green Sympathy. Kaikkien jänösten ystävä, aikamme suurin sankari: Master of green Sympathy! Vihervoimaa ja omaa kaasuvoimaa!

Naapuriemme elämä on myös mystisesti jakautunutta. Sankarillista arkiseikkailua. Heillä on ikkunassaan kuivumassa/ valoverhona täkki. Sitä ruusuista muhkeaa mummokuosia. Luulen sen kuitenkin olevan viitta, johon Vilttimies hämärän laskeuduttua kääriytyy. Hän pelastaa viluiset kautta maan. Salaisuus verhoutuu täkin taakse.

Superajattelua myös toisell' puolell' seinää. Naapurimme uhmaavat hellettä ja telttailevat keskellä olohuonettaan. Fakta homma! Siinä missä useimmilla on sohvapöytä, on heikäläisillä kupoliteltta. Oikeastaan nerokasta! Avaa vaan takaoven, jotta kuulee paikalliset luonnonäänet eli katkeilleet pakoputket, ja sulkee teltan suun. Camping -ajattelun uudet ulottuvuudet. Avaa telttasi, televisiosi ja uuninluukkusi. Nauti olohuonetelttailusta keskellä kesäkaupunkia. Tästä tulee vielä uusi trendi. Tätä voisi kokeilla kotona...

Todellinen sankaruus paljastuu arjen keskellä. Sankaruus on aina asenne, sitä joko on tai ei ole. Supersankaruus ei jää milloinkaan puolimatkaan. Kaikissa on ainesta! Etsi itse! Kuten sanoin, tämä ei ole vakavaa, vain vakaasti otettavaa.

1 kommentti:

  1. Nörttimäisen nerokkaita luonnehdintoja, osuvia oivalluksia! Sankaruutta on selvitä tästä helteestä ehjin nahoin ja käryttämättä käämiä taikka kupolia, huh hellettä!

    VastaaPoista