lauantai 29. joulukuuta 2012

Väliaikoja välipäiviltä

Tervehdys!
Joulun jälkeiset terveiset. Olen potkattoman hyvällä tuulella. Tulihan tuota... mussuteltua. Söimme joulun. Jep, näin se vaan on todettava. Tänään on kaavittu viimeisetkin kausiherkut kitusiin. Voimme vastaanottaa vuoden vaihteen. Napa edellä. Mitähän sitä silloin söisi? ;)

Joulumme oli pieni, lämmin, kotitekoinen. Se tuoksui yhdessä tekemiselle sekä tekemättömyydelle ja kiireettömyydelle. Ihan meidän omalle joululle. Lahjat olivat mieleisiä, tarpeellisia, yllättäviä, luettavia. Kiitos ja kumarrus, tyytyväinen hyrinä täyttää tietoon.

Ehdimme piipahtaa välipäivien aleissakin. Hei hulinaa, ahneuden janoa, alhaista mieltä ja luottorajan paloa. Piirileikki jonka jätän väliin. Joka toisen hyllyn välissä luulin tulleeni Klovnilaan: perusmeikki ei ole sama kuin pellemeikki. Tanttamainen vinkki on omistettu kaikille heille oransseiksi ruiskutetuille, valkoisiksi kalkituille sekä kirjaviksi sudituille naamavangeille, joiden asenne estää ilman kierron harkintaan saakka. Sieltä sen toisen hyllyn välistä taas löytyi happaman asenteen syövyttämää naamanilaa. "Hymy on lyhin silta kahden hyllyn välillä". Nauroin tippuessani sillalta. Arvaatteko hyllyinkö? -No en!!

Hymyilen. Minä olin se alelaariin pää edellä sukeltanut. Enkä suotta! Löysin kangaskaupan tarjouskankaista (Teini sen pakan pongasi) uudet verhot makkariini. Idea uusista verhoita on itänyt taimesta saakka. Nyt kukkii. Kangas on taas englantilaistyylistä, kaikki vihreän sävyt pinnallaan pitävää runsaskuvioista ihanuutta. Tummahkon dramaattinen lopputulos joka toimii.

Sosiaalinen eläin se on savolainen lammaskin, vaikka sukulaiset puuta väistäisivätkin. Kansanviisaus, joka ei ole vielä kivunnut kuuseen. N y t on aika lopettaa.


2 kommenttia:

  1. Meikkaus on taitolaji, jonka voi tyylillään maustaa hyväksi taikka huonoksi. Itsellänikin oli teininä yhdessä vaiheessa pelkästään piirretyt, karvattomat kulmat, ruskea huulimeikki sekä kalmankalpeat kasvot. Nyt on ylikasvaneet kulmat, lukuisat rypyt eikä tietoakaan huulipunasta.

    Mitä ólee Aleihin tulee, se saa ihmisten parhaat puolet piiloon ja pirunmoiset, alkukantaiset käytöstavat kukoistamaan. Tämän kun kestää, voi tehdä käytännöllisen kaunistavia löytöjä kuten sinä teit. Urhoollisuusmitali ansaittu!

    VastaaPoista
  2. Tänks, menen seuraavissakin aleissa verhon taakse piilosille. Jep, meikkaus on eräs feikkauslaji, jonka toiset taitavat ja toiset ovat vaan vähän taitavampia. Onneksi sinä olet kasvattanut karvat naamaan sekä lisännyt väriä -ainakin huumoriin!

    VastaaPoista