sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Ei vertailu venettä kaada

Heissan!
Jokunen on pohtinut kuinka erottaa mies pojasta. Kyynisimmät vastaavat, että poliisilla ja jälkiterapialla. Minä en kurki noin synkkään kaivoon. Tuumiskelen vain tyttömäisyyksiä aikani naiselliseksi kuluksi. Täysin kurtuttomalla otsalla.

Tytöt leikkivät barbeilla, naiset bonuksilla. Nuoret tytöt haluavat olla ulkoisesti naisia, sisimmässään naiset toivovat yhä saavansa olla pieniä tyttöjä. Tytöt haluavat kasvaa nopeasti isoiksi saadakseen sen mitä naisilla on, naiset tavoittelevat nuoruutta saadakseen takaisin sen mitä tytöillä vielä on. Tytöt toppaavat alusasunsa kasvattaakseen osia kehostaan, naiset haluavat treenata toppauksensa pois. Tytöt peittävät naamansa kätkeäkseen nuoruutensa, naiset meikkaavat peittääkseen nuortumattomuutensa. Tytöt vuoraavat huoneensa seinät poikakalenterikuvilla, naiset jääkaapinoven kalentereilla. Tytöt suoristavat hiuksensa mennessään ulos, naiset suoristavat ryhtinsä mennessään töihin.

Tytöt eivät kunnioita naisia, jotka ovat liian pehmeitä, naiset pelkäävät tytöttelyä. Tytöt puhuvat tirskuen seksistä, kun eivät vielä harrasta sitä, naiset tirskuvat seksistä, jos harrastavat sitä. Molemmat tilittävät kokemuksensa tyttökavereilleen. Söpöstä tytöstä ei välttämättä kasva sööttiä naista -toivotaan näin! Tytöt pitävät omia vanhempiaan noloina, naiset tietävät mitä on omistaa nolot vanhemmat.

Tytöt käyttävät vaatteita, jotka paljastavat osan heidän "persoonastaan", naiset välttävät paljastamasta osia persoonaastaan. Tytöt pukeutuvat vaatteisiin, jotka sopivat heidän makuunsa, naiset pukeutuvat vaatteisiin, jotka vielä sopivat. Tytöillä on kevyt ja keinuva kävelytyyli, naiset juoksevat ehtiäkseen bussiin. Tytöt juoksevat liikuntatunneilla, naiset voivat ottaa taksin. Tytöt rakastavat hiuksiaan, naiset hyviä kampaamotuotteita.

Tytöt pitävät hauskaa ystäviensä kanssa, naiset päivällistävät Haun ja Skan kanssa. Tytöt nauravat epätavallisuudelle selän takana, naiset nauravat epätavallisuuksista huolimatta. Päin naamaa nauraa vain todellinen muija! Nuijalla sen sijaan on aina tyttöystävä. Naisystävä edellyttää herrasmiesmäisyyttä. Tytöt ajavat pieniä autoja, nainen ohjaa miehen autolla ajoa. Tytöt haluavat kiharoita kutreihinsa, naiset toivovat voivansa oikaista pari kiharaa.

Tytöille sallitaan sopimaton hameenpituus, naiset tietävät mikä on sopiva pituus. Tytöt ostavat vekkihameita, naiset ostavat vekittömiä naamoja. Tytöt punastelevat herkästi, naiset tietävät miksi he punoittavat. Naisilla on syynsä, tytöillä on sun syy. Se asia mille tyttö nauraa, ei ole sama mikä naista hymyilyttää. Tytöt luulevat, että tupakointi on kova juttu, naiset tietävät, että tupakoimattomuus on kovempi juttu. Cooleinta tytöille on näyttäytyä oikeassa seurassa, cooleille naisille on tärkeintä näyttäytyä oikeassa valossa.

Tytöt rakastavat kaikkea pientä, pörröistä ja vaaleanpunaista, naisille tuo ei ihan riitä. Tytöillä on olkahihnalliset kassit, naisilla käsilaukut. Tytöt haluavat muuttaa kotoa, naiset suunnittelevat muuttavansa kotia. Tyttöjen itsestäänselvyys on sama kuin naisten ilmaislounaat. Niitä ei ole. Ollakseen tyttömäinen, on naisen oltava hyvin naisellinen. Neitimäisyys yhdistetään miehiin. Tytöt tietävät kaiken ilman kokemusta ja naiset antavat heidän oppia. Kokemuksestaan.

2 kommenttia:

  1. Totta joka sana ja hyvin sanailtu.
    Minäkään en tykkää tytöttelystä sen enempää kuin tätittelystäkään. Minä tykkään olla ikiteini ja tätsky ikuisesti :)

    VastaaPoista
  2. Tänks! Toiset ovat syntyneet tädeiksi, toiset löytävät itsestään kunnon täti-immeisen ja eräät... ovat henkisiä eläkeläisiä. Jotkut taas ikiteinejä ;)

    VastaaPoista