keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Leffoja lampaan listalta

Huomenia!
Viimeisimmät kirjoitukseni ovat olleet lopun vinkkausvailinaisia. Pohjasokerit vieköön! Nyt teen korjausjoukkoliikkeen. Kasallinen eläviä kuvia kasattuna keoksi -en tee tästä tapaa. Olokaatte katsotut!


* Espanjalainen Sade kuuluu meille -elokuva sijoittuu Etelä-Amerikkaan. Tarina liikkuu kahdella aikatasolla. Tässä ajassa filmiryhmä tulee tekemään kustannustehokkuuden nimissä historiallista filmiä pieneen kylään. Alkuperäisväestön todellisuus ja valmistuvan filmin tapahtumat sekoittuvat kantaaottavasti. Gael Garcia Bernal on alkuperäisväestön oikeuksien ja epäoikeudenmukaisuuden herättelemä idealisti. Puhuttelevien antiamerikkalaisten elokuvien ystäville.

* The Descendants on perhekuvaus Havaijilta. George Clooney on hämmentynyt perheenisä, jonka vaimo on veneturman jälkeisessä koomassa. Perheen tyttäret oireilevat tapahtuneeseen ikäisellään tavalla. Ihmiset ympärillä yrittävät ymmärtäen tukea pientä perhettä sekä kestää omia kokemuksiaan. Tarina on lämminhenkinen, tasaisen varma ja katsomisen arvoinen. Maisemakuvat tuovat tropiikin lähelle.

* The Best exotic Marigold hotel kuvaa englantilaisen eläkeläisjoukon matkaa Intiaan. Pääosissa mm. sympaattinen Judi Dench, Bill Nighy ja Dev Patel. Senioreilla on monenkirjavat syyt eksoottiseen lomailuunsa. Matkaan, joka muuttaa tavalla tai toisella jokaisen elämää. Dev Patel on nuorena hotellinpitäjänä koettaa selviytyä ränsistyvän hotellinsa, sukulaistensa ja maksavien hotellivieraiden keskellä. Elokuva varttuneenpaan makuun, aina uusiin mahdollisuuksiin uskoville sekä sydämellisyyttä kaipaaville.

* Elokuva My week with Marilyn on Monroe faneille rusina pullassa. Vakavahko, herkkäsävyinen ja erilainen kuvaus juhlitusta filmitähdestä 1950 -luvun Englannissa. Kehyskertomus keskittyy Monroen (hurmaavan eläytyvä Michelle Williams) elokuvan tekoon, ihmissuhteisiin ja tähden vähemmän tunnettuun epävarmaan puoleen. Kertojana on nuori assistentti (Eddie Redmayne), joka viikon aikana rakastuu Hollywood unelmaan. Kaihoisan ensirakkauden, herkän ihmiskuvauksen ja nostalgian ystäville.

* Martin Scorsese'n Hugo, moninkertainen Oscar -palkittu seikkailuelokuva, sijoittuu Ranskaan. Orpo Hugo (raikas Asa Butterfield) elää Pariisin rautatieasemalla vältellen orpokotia sekä keljua poliisia. Hugon isän mekaniikkalelu vie pojan elämänsä seikkailuun, joka on kurkistus elokuvan historiaan, toiveisiin, luovuuteen ja aitoon välittämiseen. Leffa on visuaalisesti kaunis, tarina hiukkasen turhan pitkä. Tähtipölyn siivittämille.

* Lopuksi Suomipala. Aku Louhimiehen rosoinen Vuosaari on kotimaiseksi elokuvaksi ihmeen laadukas. Henkilöhahmot ovat lajityypissään tunnistettavia, raivostuttavia, säälittäviä, inhottavia... mm. Amanda Pilke ja Mikko Kouki istuvat rooleihinsa. Elokuva kertoo vuosaarelaisten ihmisten elämästä viikon ajalta. Talven kylmyys on muuallakin kuin ulkona pakkasessa. Loppu on varovaisen toiveikas. Pessimistit saavat palansa, optimistit omansa. Realisteille ei tule yllätyksiä.

2 kommenttia:

  1. Marigold Hotelli katsottuna, tykkäsin kovasti, olenhan nykyään täti-ihminen. Vuosaari seuraavana, kaipaan jo jotain inhorealismia, ilkeitä ihmisiä, onnettomia loppuja ja suomalaista menoa.

    VastaaPoista
  2. Jep, Vuosaari ei ole liian hempeä, mutta keväistä kauraa Puhdistukseen verrattuna. Ota ja katso molemmat!

    VastaaPoista