lauantai 14. elokuuta 2010

Kelataanpas vähän

Lauantaita!
'Nil admirari -Olla ihmettelemättä mitään'. Piipahdin perjantaina Kelassa, enkä ihmettele enää mitään. Virastolegendoja on lähes jokaisella jaettavaksi...

Olen opiskelija ja nautin riemumielin yleistä asumistukea, joten olen velvollinen& velvoitettu toimittamaan vuosittaisen tilinpäätöksen asumisestakin. Olen koko viikon pitkittänyt pitkittämistäni Kelaan kömpimistä. Vetää suupieltä maata kohti. On taas se aika vuodesta... Missään muualla sitä ei tunnekaan olevansa niin onnistunut elämänvalinnoissaan, kuin näissä virastoissa. Kyllä, asioin teillä, mutta jaksan silti olla kohtelias ja asiallinen. Entä te?

Koska en postin kautta saanut esitäytettyä as.tukilappua, täytin sen ihan itse. Kela ei siis holhoakaan kaikkia! Yllätykseni oli suurta, koska liitepinosta liitteeksi ei tällä kertaa tarvitukaan kuin uusittu vuokrasopimukseni (kuukauden takaa). Näppärää näin, ellei täti olisi kysäissyt, että onko vuokra sama kuin sopimuksessa. Mitäpä luulette? Vaikka Savosta tullaankin ja lampaita ollaan, ei tapana ole maksaa tuplavuokraa, ei pimeänäkään. En myöskään kipitä maksuautomaatille perunasäkin kanssa. Maksetaan nääs potut pottuina... Muusi maksukuittina vai? En ole eläessäni vinguttanut vuokraa vastaan vuokranantajaakaan eli pankin tositteet puhukoon puolestaan. Fakta on kuitti.

Toisena asiana oli varsinainen hakemukseni. Onko se edes hakemus vai anomus? On ihan eri asia hakea kuin anoa jotakin tukea. Hakemustani ei voida luokitella vuositarkastukseksi, koska edellinen vuokrasopimukseni opiskelija-asuntoon oli määräaikainen. Asia selvä. Tämä ko. hakemus oli rastitettu väärin. On se niin väärin! Melkein itkin yhdessä virkailijan kanssa lipsunutta rastiani -byäää! Minä kun en lottoa, en voi osata oikeaa rastitekniikkaakaan. Oma vika, oma vika. Hakemuksen käsittely kestää nyt yli kuukauden, koska se joudutaan pohtimaan ns. uutena. Pohtikaa ihmeessä. Uusia asukkaita tässä ollaankin, alun kuudetta vuotta samoissa nurkissa! Välillä se terve harkinta on pilkun takana. Sääntöjen mukaan toimitaan, mutta eihän kaikkea aivokapasiteettia tarvitse säästellen säännöstellä...

Ilo oli myös havaita kuinka tätivirkailija puhui kuin lapselle tai lapaselle. Tähän käteen, turhauttaa! Asioiden toisto ja jankkaus olivat aikuismaisen asioinnin avauksia. Perille meni ensimmäiselläkin kerralla, kiitosta vain! Epäilemättä odotusajat pitenevät, kun virkailijoiden on toistettava puheensa pariin kertaan. Kertaan kertaan. Missähän vaiheessa se tosiasia hämärtyi, että ihmisiähän tässä ollaan, pöydän molemmin puolin? Ehkä jo ensi vuonna pystyn maksamaan vuokrani ilman tukia. Toivottavasti!

*
Vinkkaus:
Mukavia muodonmuutoksia edusti 17Again leffa. Keski-ikäinen Matthew Perry saa taianomaisen mahdollisuuden muuttaa menneisyyttään, jossa Zac Efron todistaa, että paras aika elämässä onkin nyt. Aikamatkalaisille ja heidän puolisoilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti