maanantai 20. helmikuuta 2012

Iloinen helpotus

Maanataita!
Uusi viikko, uudet kuvioinnit. Jehnaa!

On murphyjä pidellyt, vaan ei enää. Yleistuntumana elikäs täytenä vakuutena on pitkään ollut fiilis lainvoimaisen Murphy'n muuttamisesta meidän liepeille. Harmeja on satanut, hankaluudet itäneet ja arkiharmit tikkuilleet. Heiveröisempää olisi jo heiluttanut. Vaan, paistaa se päivä köyhän sieraimeenkin: herneen sijaan nenästäni lensikin helmi! Sain mikroaaltoa nopeammin tiedon duurissa soivasta pykäläviidakon toimistorummusta. Se puuttuva vuokranosa maksetaan!! Taivaalle kiitos! Puoli vuokraa on koko totuus. Helpotus&Huokaus Oy laajentaa! Saamme jatkossakin vain taivastella elämänmenoa, mutta sitä ei tarvitse tehdä taivasalla. 'Laudate esse! -Ylistys!' Tosiaan.

Iloitsen ja riemuvirttä veisailen, jos en helpotuksesta halkea. Harteiltani on nostettu osavuokralohkareen kokoinen järkäle. Nyt soljuu taas.

Toivottelen onnellisen onnekasta viikonalkua teille muillekin!

*
Vinkkaus:
Ranskalainen elokuva Seraphine on katsomisen arvoinen elämänilon ja luovuuden kuvaus. Elokuva perustuu 1900 -luvun alukupuolella eläneen naivistitaiteilijan Seraphine (Yolanda Moreau) Louis'in elämäntarinaan. Päähenkilö elää hyvin pientä ja köyhää elämää. Epätasapainoinen nainen maalaa salaa öisin tauluja, jotka saavat inspiraationsa uskonnollisista ilmoituksista. Työt hurmaavat värikylläisyydellään ja voimallaan. Itse tarinasta välittyy surullisen realistinen todellisuus, joka oli rahattoman ja perheettömän naisen yhtenä kohtalona tuon ajan yhteiskunnassa. Siltikään elokuva ei ole masentava, vaan myönteinen viesti erilaisuuden, rohkeuden ja lahjakkuuden puolesta.

2 kommenttia:

  1. Timanttinen tervehdys! Kerrankin sossuun voi luottaa ja oikeus tapahtuu. Sen eteen tosin tarvittiin paljon paperityötä, hikeä ja kyyneleitäkin, ja kaikki muiden kuin omien virheiden vuoksi. Onneksi katto pysyy kuitenkin pän päällä ja leivälle riittää muutakin kuin ylähuuli.

    Makoisaa laskiaistiistaita!

    VastaaPoista