perjantai 6. huhtikuuta 2012

Tantpower

Pitkäperjantaita!
Pääsiäinen. Minä, savolainen sheep, olen nyt niin ajankohtainen. Päätinpäs päivitellä kuulumisianikin. Uutisointia savolaisista lähtökohdista, ei lautaselta.

Minähän en ole täti. Rikkikiisu vieköön, kun asia haisee! Tunnun silti viettävän hyvin tätimäistä elämää. "Kas, näin heiluu lammas ja lammas heiluu näin..." Pääsen takuulla ja takuulapulla seuraavaan yhteiskuntaopin taikka biologian oppikirjaan esimerkiksi tantasta. Täytyy varoa ettei tule kampaajalla sekä kebabsyöttölässä tilattu kiharaa pienillä rullilla. Hjelp! Vain se permanentti puuttuu.

Olen ollut ilman laakereita. Se lepäilystä. Fillari oli korjattavana. Minäpä siis kävelin! Tämä on jo Uutinen. Mankelistani menivät etukumit ja kädensijat uusiksi. Sain vakiasiakkaan alennuksen! Ei muuten ole vanha vitsi tahkosta, vaan vastajauhettu totuus. Pyöräkorjaaja oli jokseenkin ilahtunut, kun palasin parin ehjän kauden jälkeen asiakkaaksi. Pienyrittäjä sai pennoseni, minä ehjät renkaat. Winwin. Nyt on ilmaa pyöränkumien ohella kukkarossakin. Hyvin pyörii. Vuan parempi reikä renkaassa kuin päässä. Winwinwin.

Pyörähdin pääsiäiskoristeiden kanssa kämpän ympäri. Höyhenet vain pöllysivät -vertauskuvallisesti (onhan nyt pääsiäinen). Juhlaa! Parasta on nuppuinen ruukkunarsissi ja oikeanlaiset suklaamunat. Tästä minä pidän. Kasvistelusta toiseen taimeen. Yritin tällä viikolla myös nuukuuden uutta ennätystä. Lähikaupassa oli tuore ananas hyperhalavalla kilohinnalla. Se oli ostopäätös. Teini on mutustellut ananasta makuhermo soiden. Minä viheltelen toisiin pilleihin eli sinne itaraan. Istutin tarjoushedelmän lehtiruusukkeen (ohjeita netissä) multaan. Nyt toivomme juurevaa kasvuvoimaa. Uusi eksoottinen viherkasvi hintaan 1,16 euroa! Onnistuu tämä muuallakin kuin Laihialla tai Skotlannissa. Kaksi kokeilua yhden alehinnalla.

Minähän aloitin ilmoittamalla, että olen tätimäinen. He jotka jaksoivat tänne saakka arkiturinoita, voivat sen todeksi todeta. Tantpower! Eteenpäin vaikka kukat hatussa.

Riemullista pääsiäisen jatkoa (vaikka pitkäperjantaita eletäänkin)!

*
Vinkkaus:
Englantilainen maalaisfarssi Tamara Drewe on herkullinen hupailu. Kauneusleikattu Tamara palaa kotikyläänsä vuosien jälkeen paranneltuna itsenään. Hänen paluunsa saa läheisen kirjailijatalon sekä paikallisen kylän asukkaissa aikaan vipinää. Hyväntuulinen, siirapiton sekä niin englantilainen tarina on vahva vaihtoehto romanttisten komedioiden sarjaan. Hurmaavat lavasteet, maisemat ja istuvat näyttelijät takaavat mainion katselupalan. Vilkaiskaa leffa tai katselkaa elokuva rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti