sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Palmun sunnuntai

Palmusunnuntaita!
Päivän pölyttömässä hengessä aion suihkutella tänään muovipalmuni. Meillä päin kylpee palmutkin. Tekofiikus keikkuu hyvän maun ja sietämättömyyden rajoilla, mutta näköesteenä se perustelee paikallaan olonsa. Tästä palmusta ei sitten saa latotaiteilijaa pesemälläkään. Kyllä palmu on näin.

Pikkuvirpojia meillä päin on turha odotella, sillä kukaan ei avaa ovea. Sitkeimmätkin luovuttavat toisen vuoden jälkeen. Opiskelijakämpissä televisiolupatarkastajan pelko on koko viikon kattavaa. On siis sama heilutatko lupalappua vai pajunoksaa.

Tuttava-, ystävä- ja sukulaispiireissäni on meneillään kuumeiset majanvaihtoviikot. Tomumaja toisensa perään menee vaihtoon ja käytännöllisempiä pesäpaikkoja kiikaroidaan. Kukaan ei onneksi ole vaihtanut hiippakuntaa, ruumista tai galaksia. Vuokrasopimusta heittämällä voisin veikata, että lähiympäristöni kansoittaa kattavasti koko Suomen. Niemet, notkelmat ja keskustakämpät. Pahvilaatikot vaan vilistävät, nurkkia nuuhkitaan ja joutavalle roinalle etsitään loppusijoituspaikkaa. 'Omnia tempus habent -Kaikella on aikansa'. Raamatullista, mutta osuvan totuudellista. Sitkeyttä, suunnitelmallisuutta ja suurta muuttomiesarmeijaa vaan jokaiselle kolonsa siirtäjälle!

Me Teinin kanssa pysymme asemissamme. Olemme tulleet jäädäksemme. Teini nyt pyörähtää kesän aikana Englannissa, palaten Ranskan kautta kotimaisemiin. Minä olen töissä. Se taas ei ole syy vaihtaa asuntoa, ei tässä vaihteessa. Jotkut asiat pysyvät vakaina, toiset heiluvat ympäri maailmaa. Elämää se on.

*
Vinkkaus:
Joskus lapsettaa suuremmallakin vaihteella. Näihin hetkiin voin vinkata ajankohtaistakin elokuvaa HOP. Se on animaatio pääsiäispupun pojasta ja pojasta, joka havittelee pääsiäispupuksi. Harmittoman hyväntuulinen lastenleffa, jonka parasta antia oli Ritari Ässän (alias David H.) itseironia. Elokuvasta selviää myös, mistä kaikki pääsiäisrakeet tulevat.

1 kommentti:

  1. Meillä on RitariÄssä ironiaa Silmän ruokalaulussa jossa Sukkulapää kupille ennättää.
    Mitä muuttamiseen tulee niin hyvää ei kannata vaihtaa, mutta ei Tampere tai Helsinki teillekään huono vaihtoehto olisi :D

    VastaaPoista