perjantai 29. huhtikuuta 2011

Häähumua ja toimiston mörkö

Hääpäivää kaikille!
Ruusuinen perjantai tänään. Kuninkaalliset juhlivat institutionaalista yhteensulaumaa, mutta onnea myös kaikille vihittäville maatiaisillekin! Ilmassa on englantilaista romantiikkaa. Aion osallistua ruudun välittämänä rojalistien hääkarkeloihin. Odotukseni ovat ruhtinaalliset. Tahdon töllön täydeltä siniverisiä, jalokiviä ja aidattua rahvasta. Olen ostanut irtokorvat sulhasen isän kunniaksi, kuivatun hedelmäkakun ja kuninkaansinisen sontikan. Hääilo alkakoon!

Tämä viikko on ollut yhtä palaveeraamista. Takapuoli tunnottomana olen istunut, sopinut, oppinut, säveltänyt ja soveltanut. Teen kesätöitä jo ennen kesän töitä. Pykälärealismilla ravisteltuna, ei sekoitettuna. En tiedä olenko päässyt puuta pidemmälle, mutta tyvestä se on vaan kiipeäminen aina aloitettava. Sama puiseva samba jatkuu ensi viikolla.

Tämän viikon jälkeen tiedän missä puolet työikäisistä ja suurin osa eläkeläisistä miehistä viettää päiväänsä. Katsastuskonttoreilla. Naapurini katsasteli autolleen katsastusaikaa, joten minulle avautui samalla kyydillä ihan uusi arkiulottuvuus. Testosteroni huokui joukolla ikään tai lippikseen katsomatta. Joka ukolla/ sintillä kaupungin kolein kärry omistuksessaan. Asenne se oli joka ratkesi. Opin taasen jotain itsestäni eli jatkan kytkimen sijaan fillarin polkemista. Pyörätiekin on kuuma!

Kauan kaivattu ja syvälle professoriin haudattu tentttuloskin näki opintorekisterin valon. Erinomaista! Tiesinkin osaavani. Toimiston Supermiessihteerikkö ei osannut kirjata tenttitulosta tietoihini, sillä pistesaldo pyöri miinusta. Huomautin virheestä. Kohteliaan postipalloittelun jälkeen sihteerikkömies totesi, että puuttuvat opintopisteet ovat minun ymmärtämättömyyttä! Mitään pisteitä ei kuulema oikeasti ole mistään rekisteristä kadonnut. Että mitenkä?! Minulla nyt kuitenkin oli tulosteet asiani pohjana, ei pelkät taitamattomuusulosteet. Mies julisti tosissansa, että hyväksytyt opintosuoritukset vain syrjäyttävät jo aiemmat opintopisteet. Uhhuhhuijaa. Ilahduttavaa pätevyyttään osoittaen tämän puppuväittämänsä vielä postitti tiedokseni. Loogisuudessa madonreikiä... Ne puuttumattomat pisteet päättivät tulla puuttumattomuuttaan pintaan. Ihmeenä näkyville ja rekisteröityäkin. Opintopistesaldoni kasvoi omatoimisilla pisteillä ;) Kuka oli missäkin, kenellä tilttasi ja kuka oli oikeassa? Toimistossa asuu mörkö. Palikkaa ei saisi päästää pyöreästä ovesta toimistoon.

Häähumua, hulmuavia helmoja, tunteenpaloa ja kruunupäistä rakkautta kaikille!

*
Vinkkaus:
Lukuvinkkini ei ihan istu hääteemaan, mutta menköön. Japanilais-englantilaisen Kazuo Ishiguro'n harmaasävyinen tarina Ole luonani aina saattelee lukijan sisäoppilaitoksessa varttuneiden ystävysten elämään. Romaanissa kaivaudutaan päähenkilöiden muistojen kautta pohtimaan ihmisarvoa ja lääketieteen ulottuvuuksia. Tieteiskirjallisuuden ystäville. Elokuvien ystävät voivat katsella kirjaa, sillä se ilmestyy piakkoin filmattuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti