sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Lepopäivän ratoksi

Töttöröö!
Se o sunnuntai tuas. Lepopäivänä tämä koneella kykkiminen on vapaaehtoista harrastetta. Arkisin sama paikka, aika ja samaiset toimet ovat liki pakkopullaa. Hmmmmm... Tilannekohtainen kiteymä.

Niin, heipä hei arkeni uumenista! Olen kartalla, vaikka viikolla on tuntunut, että voisin kellahtaa milloin hyvänsä karttalehden taakse. Piilosilla olo soveltuu kuitenkin pätevämmille. Tämä viikko on ollut yhtä sahaamista. Sahattu on kaikkea paitsi linssiin taikka oksaa itsensä alta. Jokainen puuha on täytynyt tehdä ainakin kahdesti. Purut siinä pöllyää, mutta mitään en ole saanut aikaan. Toisaalta saako mitään valmiiksi, jos siihen ei joku/ jokin pakota? Pitkähkö pohjustus sille, että potkaisin graduni muistitikun muistiin ja toivon unohtavani sen sinne. Muistakoon, muistuttakoon tai muistelkoon nyt muut.

Havahduin syksyisestä onnenhorteestani. Tiedättekö milloin ihminen on vanha? -Silloin kun häntä kiinnostaa sanomalehdissä ensimmäisenä kahvitarjoukset. Lisäksi päiväkahvilla tovereiden kesken jutusteluksi piisaavat omat vaivat. Jeps. Todistan omista nahkoistani ja ystäväni rummuttavat omia polviaan samaan tahtiin. Onneksi leivos oli tipahtanut taivaasta. Taivaan mannaa vaivaiseen päivään. Elämän sokerisia hetkiä.

Valmistaudun talveen. Minä en kokoa talvivarastoja, paitsi keskivartalon tueksi. Sitä taas ei lasketa, eikä painoakaan ;) Ostimme Teinille uudet talvikengät ja minulle kanervan. Ei Ilkkaa. Teinin nahkasaappaat ovat eleettömän tyylikkäät ja luonnollisesti mustat. Minun kanervani taas ei ole musta. Eikä se ole Turustakaan. Pensaskasvi on harvinaisen tuuhea, runsaskukkainen sekä hohtavan punertava. Ja hinnaltaan ilahduttavan edullinen. Ei, ei se ole Ilkka, vaikka kuvaus sopiikin myös politiikkoon. Nyt meillä kukkii muukin kuin linkuttava huumorini.

Tästä tulee maanmainio päivä. Alku ainakin on jo nikkaroitu perin koristeelliseksi. Koreaa päivää kaikille muillekin!

*
Vinkkaus:
Koristeellisessa ilmastossa jatketaan. Laura Heyenga'n kokoama englanninkielinen kirja Paper cutting on hengästyttävän upeaa katseltavaa. Se on usean eri paperitaitelijan teoksista koostuva visuaalinen jalokivi. Toinen toistaan upeampi työ liimaa kirjan äärelle. Ihmiset ovat kekseliäitä, lahjakkaita ja kärsivällisiä. Näitä ideoita kannattaa kokeilla kotona. Ihmeellinen kirja! Esteetikoille, paperin kavereille ja ajattomien mallien ystäville. Tämä kirja siirtyy toivekirjalistalleni.

1 kommentti: