sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Paluu tulevaisuuteen

Helou töiden takaa!
Olen palannut. En palanut pohjaan, loppuun enkä hiiltynyt.

Reilun viikon kierrettyäni ensin sukulaisissa, lopun viikkoa sukulaisia ;), on autuasta olla kotona! Omat nurkat, omat rajat, säännöt ja tavat. Ahhh.

Töitä tein elukkana, tottahan toki lampaana, mutta ihan myös sutena. Hommia puskin parillakin paikkakunnalla. Lennokasta oli! Työviikko oli onnistunut, kokemuksena positiivisesti positiivisen puolelle. Komposti jäi nyt perustamatta, mutta minulle on luvassa toinen tilaisuus. Maatua voi monin paikoin, keinoin ja menetelmin. Ajattelin lahota tenttikirjoihin.

En ole osannut sijoittaa itseäni opetustehtäviin. Vaan ne hommat tuntuvat sijoittavan minuun. Oman itseni suureksi ihmetykseksi. 'Semper aliquid novi ovis affert -Lampaasta tulee aina jotain uutta'. Kulinaristit ja kirjoittaja sen todeksi toteavat. Itsetuntemukseni vaatii tarkempaa mikroskopointia. Hengissä ollaan ja palkkakuittia odotellaan. Riihikuivaa pennipussia mehustuttamaan. Ohukaisesta paksukaisempi. Paksuksi ei vielä päästä.

Ja tottahan tok' graduni nostettiin töissäkin tapetiksi. Keskusteluissa oli läsnä sosiaalinen paino(s)tus. Taukotuvassa kehotettiin vaihtamaan nopeampi valmistusvaihde iso-geen silmään, pontevia kierroksia savolaisen masteroimiseksi sekä innostuneena rakenneltiin hiukkaskiihdytintä urani uraa(nii)n. Sulin turkkini sisällä ja opiskeluhiki virtasi valtoimenaan. Lampaasta lammikoksi yhden kahvikupillisen aikana. Tämä onnistui ennätysvaihdilla! Olen kasvokkain tulevaisuuteni kanssa kun tuijottelen graduani. Iso-gee iskee silmää. Minä hymähdän.

Eräästäkin kaffekeskustelusta vilkastuneena otin ja ilmoittauduin tenttiin. Vauhtia valmistumisen valmisteluun. Eteenpäin elävän mieli. Nyt olen kuitenkin kotona ja arjessa. Ihanaa!

*
Vinkkaus:
Koska tassuttelen kotinurkissani perin tyytyväisenä ennakkoluulottomuuteeni (en lähtenyt käpälämäkeen työteliään työhaasteen edessä) vinkkaan kaikille neulesuunnittelija Cookie A:n kirjaa Suloisimmat sukat. Virallisen talviajankin viitoittamana... Kirjassa on sukkamalleja jo neulomisen maailmaan päässeille. Teos pursuaa mielenkiintoisia, mielikuvituksellisia ja mieltäinnostavia kuvio- ja pitsineulemalleja. Valinnasta tulee vaikea, sillä jokaiset sukat toivoisi osaavansa neuloa -tai saavansa. Malleja ja silmukkamääriä voi helposti muuttaa sekä yhdistellä. Ohjeet ovat helposti seurattavia. Palmikkoseikkailijoille ja puikkotaitureille. Nämä sukat istuu, ei pyöri jaloissa!

1 kommentti:

  1. Vaikka luontainen opettaja oletkin, niin älä unohda Iso-Geetä. Arkihuolesi kaikki heitä ja ota vastaan ansaittu leipä, hyvä sinä!

    VastaaPoista