torstai 5. tammikuuta 2012

Tänään listalla lista

Päevee!
Kuulin paikalliselta tähteilijältä, että alueellamme oli joulukuussa vain yksi pilvetön päivä. Sen kyllä huomaa! Voisin liittää nuupahtaneen naamani ja virrattoman olemukseni ikkunalaudan viherkasvien rinnalle. Kuka kuuluu joukkoon? Pilvetöntä taivasta, valoa (ei hellettä!!) sekä poutapäiviä kaipaa muutkin kuin paikalliset tähtiharrastajat. Valloo! Ei tässä mitään vampyyrejä, villakoiria eikä yökkösiä olla.

Tanskasta tulee muutakin maukkaan kiinnostavaa kuin huonekaluja ja voileipiä. Tähtitieteilijä Tyko Brahe'n tunnuslauseena pidetään: 'Non haberi sed esse -Ei tulla pidetyksi jonakin, vaan olla sitä'. Tästä latinan pätkästä sain kimmokkeen kirjata itselleni listan. Ei toiveista eikä vaatimuksista, vaan asioista jotka saattaisivat tehdä tavallisuudestani poikkeuksen. Viime vuodessa oli menoa, melskettä ja mutkia. Toivotaan, että tässäkin vuodessa olisi eloa. Sopivasti polveilevaa arkimaastoa sekä muutama mukava arvaamattomuus. Vuosi 2012 voi olla mielenkiintoinen, eikä vain näyttää siltä. Toivoa sopii! Kohtalon kärryillä kurvaillessa.

The lista:
* Löysätä sitä henkistä käsijarrua (Karttaa voi lukea alaspäinkin. Kartta se on siltikin) - oijoijoi!
* Käydä museossa
* Tehdä jotakin ajoissa ja olla kerrankin valinnaisesti myöhässä
* Ostaa/ saada/ löytää/ hakea + maalata uusi maatuska
* Syödä tuoretta kalaa (minulle kala ruokana on samaa kuin kesä vuodenaikana)
* Istuttaa uusi kasvi (jota ei ole aiemmin tavattu näistä nurkista)
* Kuunnella elävää musiikkia
* Löytää edes pari kirjaa, jotka jäisivät mieleen koko vuodeksi
* Vierailla visuaalisesti inspiroivassa kodissa (muuallakin kuin Siskoni uusimmassa)
* Siirtyä kohti uutta sohvaamme (tottahan tok' tämä löytyy listalta!)
* Ahkeroida aktiivisemmin valmistumiseni vauhdittamiseksi (iso-geepainia)

Näillä mennään. Summataan sitten joulukuussa saldoa. Sinne on vuosimatkan verran askelia. Minulla on koko vuosi aikaa tehdä listastani konkretiaa ja arjesta avarampaa. Tehkää te samoin!

2 kommenttia:

  1. Kaikki listasi asiat ovat järkevän toteutettavia, arkipäivän elämyksiä. Itsellenikään ei tekisi ollenkaan pahaa toteuttaa noista useita, varsinkin kohdat museo, kirjat ja ajoissa oleminen... ja henkistä käsijarruakin voisin löysätä yhtä paljon kuin housujeni vyötä ;)

    Hurraa ja hiphei, näillä on hyvä aloittaa uusi (opiskelija)vuosi!

    VastaaPoista
  2. Samoin sinne ja fiiliksellä etteenpäin!

    VastaaPoista