keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Vielä vähän politiikkaa

Hi!
Täällä Savolainen Sheep ja Maailmanlaita.

Keskiviikon kunniaksi voisi keikuttaa venettä. Pidemmällä kaavalla. Toisekseen minä heräsin poliittisena eläimenä, joten arvata saattaa kirjoitelmani aiheen. Lähdettekö mukaan? Minulla on silmälasit.

Aamun uutisissakin on kummasteltu sosiaalisessa mediassa esiintyvää presidenttiehdokkaiden mustamaalaamista ja loan heittoa leiristä toiseen. Politiikka on tunnepeliä. Asiat tahtovat tallautua säikähtäneen lauman jalkoihin. Maallemme valitaan uutta keulakuvaa. Ehdokkaita on kaksi. Molemmat ovat miehiä, koulutettuja, kaupunkilaisia, kokeneita poliitikkoja, eurooppamyönteisiä, naimisissa, puolisot ovat huomattavasti nuorempia... Ehdokkaathan ovat kuin kaksoset! Sekö se tässä niin hiertääkin? Samankaltaisuus.

Keskustelupalstojen perusteella ykkösaihe on sen toisen homous. Toissijaisesta yksityisasiasta tehdään vaa'an kieli. Kukaan ei ole syyllistynyt rikokseen puolisoitansa valitessaan. Makunsa ja mieltymyksensä jokaisella. Homous on poistettu sairaus- sekä rikosrekistereistä jo pari vuosikymmentä sitten. Silti tämä asennekapula kolisee rattaassa jos toisessakin. Ihmettelen vain, voiko äänestyspäätös olla poliittinen, jos sen edellytys on kanditaatin seksuaalinen suuntaus? Näköjään voi. Valinta on vapautta. Minä haluan pitäytyä kuitenkin jossain painavemmassa. Olen myös suuresti yllättynyt, että eräiden mukaan pätevä voi olla vain yhteen suuntaan kallellaan. Päteväksi tekee juuri se tietty kallistus. Ja toisella puolen kenttää, se samainen kulma keskilinjasta on pätevää. Tuumin nyt tätä.

Ilahduin kovasti, kun perheraamatutkin on kaivettu hyllyistä. Nyt niitä tutkitaan ahkerasti. Presidenttiehdokas on homo -Jumala auta! Onneksi sukukaappini ovi on lukollinen -Jumalan kiitos! Raamatusta löytyy puolustus, perustelu tai tuomio asiaan jos kolmanteenkin. Muttei lähimmäisenrakkaudettomuudelle! Raamattua voi jokainen lukea, sitä saa jokainen tulkitakin. Raamatun asiallinen tulkinta ei ole pitopöytä -tilkintää. Otetaan pala tuolta, toinen täältä, kolmas kannen takaa ja kasataan sitten oma julistus. Metsään meni ja pahkat perään! Omia puusilmäisyyksiä julkistetaan kiistattomina faktoina, totuutena tai oikeutena. Julistaa voi vaikka omasta navasta. Tulkinta vaatii hieman enemmän. Nämä asiat sekoittuvat helposti. Sekoittuessaan monelta sekavalta lähtee näpeistä se ensimmäinenkin kivi. Näin loka lentää ja lika kiertää.

Nykivin selitys äänestää ei-homoa on Suomi -kuva maailmalla. Suomi on kärkisijoilla alkoholikuolemissa, lähisuhdeväkivallassa, masennuslääkekulutuksessa, ruoan hinnassa, kasvavassa eriarvoisuudessa... Miten tässä taustavalossa voi alleviivata Suomi -kuvan eroosiota miesparin toimesta? Eipä ymmärrykseni yllä ihan tuolle oksalle. Minä olenkin hetero, asuntoni on kooltaan potero, tyhjä on luinen komero ja otsaan ottaa ilkeämielinen lokero, johon sijoittaa toinen ihminen. Homeros huomasitkos, runoilemaan lähti sun sombreros?

Hapettomissa sfääreissä leijutaan myös, kun ennustetaan (toisilla on oikein tietoakin) homouden lisääntyvän maassamme. Presidentin myötä. Kausi-influenssan sijaan nyt valtioon iskisikin epidemiallinen seksuaalivähemmistösuuntaus. Voi veljet ja leppikset sentään! Samalla taantumuksen logiikalla voisi päätellä, että jos kansakunnan kaapin päälle äänestettäisiin Vekki Naamasto, poskipainanteet tarttuisivat kuin kolera. Naamakirjasta kurttukirjaksi! Äly hoi, jätit jo!

Sen toisen leirin leiriläisten kiukun kulmakivi tuntuu taas olevan raha. 'Pecunia non olet -Raha ei haise'. Tuoksahtaako vihreänä, kompostoituna tai kierrätettynäkään? Kolikon voi viedä nenän alle ja nuuhkaista. Ei haise, mutta rahalla voi haistatella. Muhkea kamppanjarahasto antaa tilaa, näkyvyyttä ja huomiota. Todisteet ovat jokaisen nähtävillä ja katsottavissa. Jos Saukilla on entisenä investointipankin johtajana osaaminen lompakossaan, niin mitä siitä. Tai jos hänen heteroisuutensa taakse on asettunut jonoksi pääomasijoittajia tuohuksineen, niin mitä siitäkään. Käsi toisen taskulla siellä ollaan. Niinpä! Se on fakta, että perästä se kuuluu heterollakin. Tiliä täytyy tehdä jokaisesta lahjoituspennistä ja -kumarruksesta. Olipa suuntaus minkä suuntainen tahansa.

Löysin vielä yhden närästysaihion aiheesta. Tämä on arkitörmäys poliittiseen perusteluihin. Kysymys ketä äänestät ja miksi? -Vaimollista. Selityksenä on "ettei Linnan juhlissa voi olla vieraita kättelemässä kahta miestä". Ahaaaa-aa!?! Jäi minulta nyt oivaltamatta. Mikä tuon perustelun pohja on? Linnan juhlissa ennakkoseulotuille vieraille kämmentä ei voi tarjota kuin mies ja nainen. Ahaaaa-aa!?! Jäi edelleen avautumatta. Mitä jos Saukin rinnalla (tai ehkä nyt kumminkin vierellä) olisikin nykyisen Pennin sijaan esim. thaimaalainen Yen-Nih? Samalla 29 vuoden ikäerolla. Olisiko edelleen yhtä toivottua ravistaa tuontivaimon rannetta vai nytkö iskisi rasismi tällekin puolen vakoa? Missä menisikään kansan mielikuvissa että asenteissa heteropressan naimaraja? Koko kansan presidentti vaiko vaan Suomen valkoisen kansan?

Ojennetaan nyt tasavaltalaista tassua. Hyvää keskiviikkopäivää ja tervetuloa blogiini! Tämä oli välipala kättelyjonoa odottaville. Seuraavaan. Seuraa vaan!

Ahtaimmille "oikeamielisille" haluan itsekin julkiuskovaisena huomauttaa, että ei ne Linnan juhlat mikään taivaallinen tapahtuma ole. Olen katsellut televisiosta. Hyvin harva noihin karkeloihin pääsee pelkän uskonsa voimalla. Ehkä ainoana bestikseni Pälvi. Useimmat ovat siellä Pakko päästää sisään -listalta taikka Harvat ja harvenneet -laarista. Taivaslippu on useammalle todellisempi kuin kutsu nurkkavaltion koulutanssiaisiin. Jumalan ja pyhän Pietarin tavoittaa todennäköisemmin muualta kuin tanssilattialta. Älä siis huoli herra T/pee Hattarainen! Kutsu Linnaan ei ole synonyymi taivaspaikalle, vaikka moni sen sellaiseksi mieltääkin. Ei vaikka molempien portilla kaksi miestä toivottaisikin tervetulleeksi!

Äänestäkää nyt ihmeessä mieleistänne ehdokasta! Avaria ajatuksia, arvoja, asenteita ja arkea ihan jokaiselle!

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Oi tänks Oivallinen Oivi! Jotkin aihealueet saavat lampaan turkin kihartumaan.

      Poista
  2. Sinä sen sanoit ja vieläpä oikein osuvasti! Olen tähän asti äänestänyt puoluetta, en henkilöä. Tänä vuonna on todella vaikeaa sillä toisella on puolue kohdallaan ja toisella persoona josta olen aina pitänyt. Täytyy vain laskeskella kumpi vetää pidemmän korren ja millä perusteilla. Yhtään vaalikonetta en ole vielä käyttänyt, mutta ennen uutta äänestämistäni aion senkin kyselyn kokeilla.

    VastaaPoista