lauantai 10. maaliskuuta 2012

Napinavapaa juttu

Heissan!
No onpas tullut talvi nyt kevään keskelle. On lunta tulvillaan taas koko tienoo. Ja vielä yksi: kevät keikkuen tulevi. Se näistä säistä.

Ennen lumitöitä, pyykkitupaa ja himalajallista tiskiä istahdan ja porisen. Silmä tarkkana. Minulla on jo uudet okulaarit. Siskonikin mielestä olen naispuolinen kirjailija Dervo, Jari Dervo. Olenhan minä. Hiukset ovat vain hieman pidemmät ja suoremmat, mutta muuten... kaksosta pukkaa.

Mukavaa arkipuhdetta edustaa uusin tuotoksemme. Askartelimme Teinin kanssa vanhojen kirjojen selkämyksistä "kirjaston" taulunkehyksiin. Wauuu -kerroin on korkealla! Kirjataulu onnistui yli odotusten. Materiaalin hankintakin oli silkkaa juhlaa, sillä antikvaarisesta kirjakaupasta sai kassillisen kirjoja 2 eurolla. Huisia! Nyt oli pakko valita kirja, ei kannen, vaan selän perusteella. Kannet säästämme Siskon futuuristen inspiraatioiden materiaaleiksi. Kaikki kiertää, hyvät ideat nopeimmin. 'Omnia autem probate: quod bonum est tenete -Tutkikaa kaikkea: pitäkää se mikä on hyvää'. Historia ei ehdi kertoa kaikkea sitä mitä on jo tutkittu eikä tulevaisuus hiisku vielä tulevistakaan. Mutta kirjakaapit sekä -laarit on syytä nuuhkia tarkoin.

Nyt palanen tuhlauksesta tai tarvehankinnoista. Näkökulma on vapaa. Pääkaupungista säästyneet pennoset kieritimme paikallisiin putiikkeihin. Oli näes ale. Teinille löytyi alennusmyyntien loppurytinöistä farkkupaita, farkut (pari paria farmareitakin nähtiin), toppeja sekä keväthuivi. Minä löysin kauan& kaukaa kaipaamani balleriinat. Se oli ääneen todettava harvinaisuus. Popooo! Mutta kengät sai halavalla eli 10 euroa ja vetoketjuröyhelöt kengän päälle. Onni potkaisi parilla popoja. Enkä ollut edes Tuurissa.

Pari kirjoitusta taakse päin mutisin murhemursuna itämättömiä sitruksia. Ei ne ole itäneet vieläkään. Vaan itkun sijaan ruukusta, johon istutin mandariinin siemenet, puskeekin ilmoille... onnenapila! Oikeasti, vihreästi ja sirkkalehtisesti. Otan tämän viestinä universumilta. Uskomaton juttu. Meilläkin sittenkin itävät myös ihmeet!!

Lauantain letkeät lätinät loppuvat nyt tähän. Hyvää päivää jokaiselle!

*
Vinkkaus:
Benjamin Kunkel'in esikoisteos Jumissa on oivaltava teos päättämättömyydestä. Kolmeakymmentä lähestyvä Dwight ei osaa päättää mitä elämällään tai elämässään tekisi, kunnes hyvä ystävä tarjoaa mahdollisuutta kokeilla uutta lääkettä. Kirja on nokkela, älykäs ja kiinnostava kuvaus itseensä eksymisestä, perhe- ja ihmissuhdekuvioista, yhteiskunnan vaatimuksista sekä olennaisuuksien avautumisesta. Pidin todella tästä kirjasta, joka on napakasti kiinni ajassa. Suosittelen hyvillä mielin jokaisella, varsinkin päätöksiään pohtiville.

2 kommenttia:

  1. Idässä itää uskomattomia juttuja, neliapiloita sitruksien sijaan. Täällä etelässä voisi itää muukin kuin rikollisuus.

    Kirjataulu on loistoidea ja kahden euron kassi loistolöytö, onnittelen onnistunutta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänks eli kiitos ja kumarrus! Minäkin olin onnesta soikiona onnenapilan ilmestyttyä mullasta. Sitten kastelin sen kasvuliuoksella ja nyt vihertäjä näyttää kurjalta. Dammmm!

      Poista