maanantai 26. maaliskuuta 2012

Arkiset ajatukset ja arkistoitava lammas

Arkea!
Jukujukujuku, nyt lähti koko suku... etenemään meitä kohti. Saamme tuvan täydeltä sukulaisia nurkkiimme. Tilankäyttö maksimissa. Klaustrofoobikot odottakoot ulkona.

Viikonvaihteessa saimme kääntää kellot. Taskuvarkaat hurraavat ainakin kahdesti vuodessa ja osassa korpea käänneellään kelot. Hiisi kun vie! Olen siis vihdoinkin oikeassa ajassa eli käyn samaan tahtiin sisäisen metronomini kanssa. Ehtaa!

Heräsin heikosti anarkistisissa aatoksissa. Tämä on uutta. Johtuu takuulla uudesta ajasta. Mietin mitä kaikkea voisin jättää tänään tekemättä! Irrallisia tuumia, moisia mietteitä ja huisia suureita laskiessani sain aika saaliin tekemättäjättämisen laariin. Eräs sukulaisistani hokee, ettei tänään pidä tehdä mitään, minkä voi jättää huomennakin tekemättä. A'vot -aivot lepää. Henry D. Thoreaun henki elää savolaismetsissäkin.

Olen vain sisäisesti anarkistinen. Eli teenhän minä tänään yhtä ja toista. Selvä se. Mutta en tee graduani! Me Iso-geen kanssa olemme pelailleet polttopalloa. Pilaillen motivaatiolla. Hipaisusta ei pidetä tai pelissä ei edetä. Minä olen saanut aikaan pari osumaa, iso-gee on silti tekemättömyydessään voitolla. Katsotaan siis kuinka tekeleen-rutaleen-kutaleen käy tämän viikon erissä. Sukulaisiin voi aina vedota, joten graduun on turha upota. Piiloanarkismia?! Ähh, vain puupäistä väistelyä.

Nyt lähden arkistoitavaksi. Puhun konkretiaa. Fillaroin vapaaehtoisesti kuvattavaksi arkistomateriaaliksi, tilastonumeroksi ja määrärahamateriaaliksi. Auta tutkijaa mäessä, älä ämpäri päässä -tyyliä. Soveltavaa huumoria... Tämä on lähes kansalaistottelemattoman lampaan arkipuuhaa tänään. Ei niin tavallista (adjektiivin valinta on lukijalähtöistä) kuin lukiessa saattaisi suussa& mielikuvissa maistua. Harrastukset, nuo korpimaiset viihdytykset...

Uuden ajan arkea jokaiselle! Mukavaa päivää myös tilastoihin taikka marginaaleihin!

*
Vinkkaus:
Tositapahtumiin perustuva elokuva Taistelija on ajan arvoinen perhekuvaus. Tarina on Oscar -palkittu versio Raamatun Kain& Abel veljesväännöstä. Vanhempi veli (loistava Christian Bale) on kerran menestynyt nyrkkeilijä, jonka todellinen läpimurto jäi huumeiden jalkoihin. Vaativa äiti (Melissa Leo), heikko isä ja suurihiuksiset sisaret tyrkkivät nuorempaa veljeä (Mark Walhberg) siitä eteenpäin mihin vanhempi veljeksistä jäi. Urheiluelokuvaa vahvemmin tämä on tarina perheestä, sisaruussuhteista, omista haaveista ja todellisuuden kohtaamisesta. Iskevien leffojen ystäville.

1 kommentti:

  1. Anarkiaa = asiaa! Minä jätin tänään monta asiaa tekemättä, osan tietoisesti, osan tiedostamatta.

    Iso-G = tuleva iso JEE!

    VastaaPoista