perjantai 13. heinäkuuta 2012

Taapero -let's party!

'Magnum eventum! -Suuri tapahtuma!'

Blogini täyttää tänään 2 vuotta! On siis syytä juhlaan. Tämä juhlakirjoitus on 165. Jihaa! Minä olen 165 cm korkea -satsumaakohan? Silkkaa sattuman satsumaa!

Vauvaikä kestää kolme ensimmäistä vuotta. Blogini on vielä ihan vauveli! Taapero, jos oikein määritellään. Ollaas ny tarkkana.

Moniin blogilajeihin verrattuna Lampaan latinaa oli syntyessään jo selvärajainen. Kuvaton ja nimetön. Kesti tovin ennen kuin vastasyntyneestä blogista kehittyi verkkoyhteisön täysivaltainen jäsen. Voisi luulla, että vastasyntyneen blogin pitkä lapsuus ja rohkaistumisvaihe olisivat olleet heikkouksia. Asia on kuitenkin toisin. Arjen keskeneräisyyden, yllätysten ja opiskelujen verkkaisuuden vuoksi tärkeitä blogirakenteita ja niiden välisiä yhteyksiä muodostuu yhä, blogin syntymän jälkeenkin. Blogiuutuutena tämä sivusto on paitsi poikkeuksellisen luettava, myös median& markkinoijien löytämättä. Täällä kumarrellaan vain säästäväisyyden napaan ja huumorille. Sen vuoksi tällä pikkublogilla on kirkas valmius sopeutua monenlaisiin ympäristöihin ja kulttuureihin.

Verkoston kehityksen keston, arjen muuntautumiskyvyn ja närkästysten lisäksi vauvaikäiselle blogille on merkittävää valmius olla vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa. Blogi on kokonaisvaltaisesti riippuvainen sitä hyysäävästä savolaisesta lampaasta. Kirjoittajan läheinen suhde blogiinsa on vauvaikäiselle sivustolle luontainen oppimisympäristö. Kolmen ensimmäisen ikävuoden aikana sosiaalisten suhteiden ja kirjoittajan hoivan merkitys näkyy kaikilla blogin kehityksen osa-alueilla.

Blogin alku on helppo määrittää, mutta sen päättyminen on pitkä ja monivaiheinen tapahtumasarja, johon liittyy kiinteästi opiskelujen loppuunsaattaminen. Tähän asiaan on tänään turha tarttua. Monet kehitysmuutokset, joita edeltävistä ja tulevista kirjoituksista voi lukea, seurata sekä joita mielellään täällä kuvaillaan (ilman kameraa), siirtävät blogiani vähitellen yhä enemmän leikki-ikäisen blogin maailmaan. Sitten ryhdytään leikkimään -ellei olla jo aikuisten totisissa töissä!

Ja se taas on eri tarina se. Nyt taaperretaan kohti karkeloita! Kaksi vuotta, eikä syyttä suotta! Juhlaaaaaa!!!

2 kommenttia:

  1. Wuhuuuu, kolmastoista päivä on paras mahdollinen päivä perustaa blogi tai syntyä maailmaan. Paljon onnea loistokkaalle blogille ja lukuisia tulevia vuosia!

    VastaaPoista