torstai 12. heinäkuuta 2012

Vapailla

Hello!

'Otio qui nescit uti plus negoti habet quam quom est negotium in negotio -Joka ei osaa käyttää vapaa-aikaansa oikein, rasittuu enemmän työssään kuin vapaa-aikana'. Näinhän se on. Työt pitävät kyllä huolen tekemisistään, mutta tekijän on pidettävä huoli itsestään. Vapauden ajat ja päivät ovat kallisarvoisia, ne on syytä käyttää vapaasti.

Minusta nyt onkin kehkeytynyt työasiantuntija, työntuntija sekä vapaita ajatteleva lammas. Professionaalisuus ihan puskee ja pisaroi pintaan.

Olen pyrkinyt käyttämään nämä vapaammat päiväni viisaasti. Käytännössä se on tehdään mikä mukavalle tuntuu -ajattelun toteuttamista. Kävimme Teinin kanssa kaupungin museossa. Kesäpäivän voi kuluttuu myös taiteen ja kulttuurin uumenissa. Hurmaavaa! Kiersimme aleja. Mahtilöytöjä, joista kukkaron herra Matti kiittää. Minä viimeinkin sain sen etsimäni t-paidan. Kahtena kappaleena. Jihaa! Teinillekin on löytynyt yhtä ja toista söpöä vaatetta, julistetta ja kasvatettavaa.

Poikkesimme myös keskustan kirppiksellä. Sieltä etsiytyi trikoopaita, kansio ja mappikotelo sekä kirjailtu koristeliinanen. Satsi alle viitosella. Järkevää, tarpeellista ja etsittyä. Joskus sitä vain osuu kohdalle oikeaan paikkaan. Onni potkaisi, ei ohi eikä ohimoon :)

Ideat voi idättää ihan konkreettisesti. Tämän kasvukauden yrtit vihertää ikkunalla, mutta silti silmä siirtyi jo kauemmas. Ostimme ensi kesää varten nipun hyötykasvien (ja kukkien) siemeniä. Saimme halavalla. Sanomallakin selvää. Siemenet olivat vain 10 senttiä/ pussi. Wau -efekti pisti hamstraamaan. Nykyään on niin harvassa ne kerrat, kun kaupoista saa mitään uutta senttihintaan. Iloitsemme ensi vuoden sadosta jo tänä vuonna.

Jään viheriöimään. Jouten en ehdi olla, sillä pyykkikopassa valitetaan tilan ahtautta. Asialle täytyy tehdä jottain. Juuri nyt. Touhukasta torstain jatkoa teillekin!

1 kommentti:

  1. Tulevissa taimissa riittää touhua Teinillekin sitten ensi kesänä, pilkkahintaan pureskeltavaa - tykkään!

    VastaaPoista