keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Tukasta temmattua

Aamua!

Sain pitää hiukseni. Olé olé olé! Nyt ne ovat ihan asiallisen värisetkin. Pyöräilin eilen jopa ulkoilmassa, eikä yksikään ruohonsyöjä näyttänyt seurassani nälkäiseltä. 'Videre nostra mala non possumus -Emme kykyne näkemään omia vikojamme'. Minun pitää olla toista mieltä, olenhan ihan toista maata (maatumisen alkua oli hiuspohjassa -värillä on joskus väliä). Kyllä sen keltaisen sekä hernerokkatukan pystyi näkemään. Näkemäänsä vaan ei millään kyennyt ymmärtämään!

Joka asiassa on toinenkin puoliskonsa. Olisinhan minä voinut luoda uutta uraa vihertävän tukkani, valkean nahkani ja harmaana kiiluvan naamani (puristaen rystyset sinisinä Kelan lomaketta) avulla. Uraani halkeaa, tuottaa lampaan valkean... Zombius on kysytympää kuin bimbous, joten Hollywood täältä tuulee! Vuan, koska taivaallisen väl/riintulon ansiosta sain perusvärini takaisin, jatkan vain kesätöideni uumenissa. Jei! Uskokaa, kun kerron: tylsyys on toisinaan ihan tavoite!

Yritän nyt saavuttaa viisaan vanhuksen (olotilan). Täytyy muistaa, että kyllä kaljupää on tuulessa parempi kuin peruukki. Ole sellainen kuin olet -muistutan itseäni! Jälkiviisastelu on tässä asiassa sallittua, koska opin kuin opinkin jotakin. Ihme! Täytyy pysytellä totutussa (hiusväreissä). Wiisaus, asuisitko meillä?

Siirrytään nyt hiuksista helteeseen. Phyi!! Hyi hellettä! Pois täältä!! Muuta en nyt ilmaan sylje. Syksy, syksy... Saahan sitä töittensä lomassa haaveilla. Kirmaan tukka hulmuten sorvin ääreen.

Unelmoivia hetkiä, itsensä hyväksymistä ja onnellista päivää jokaiselle!

*
Vinkkaus:
Hiusvärikatastrofin jälkiaaloissa vinkkaan Ron Currie'n kirjaa Juniorin erikoinen elämä. Tässä psykologisessa kehityskertomuksessa vielä syntymätön Junior saa tietää, että maailma tuhoutuu tasan 36 vuoden kuluttua. Tämä tieto sitten leimaa Juniorin sekä hänen lähipiirinsä koko elämää. Synkeästä alkuasetelmasta huolimatta tarina on oivaltava, syvällinen ja humoristinen. Kirja ei ole välipalatuotantoa, muttei mustan puhuvakaan. Loppu on räjähtävä. Suosittelen painavamman kirjallisuuden ystäville, tosikot kuitenkin tulevat pettymään. Aikaahan on vielä 36 vuotta lukea tämä romaani ;)

1 kommentti:

  1. Hiusvärit ovat aina täynnä taikaa, koskaan et voi olla varma mitä purkin pohja poikii. Hyvä kuitenkin että sait entistäkin ehomman kuontalon takaisin, saat huokaista helpotuksesta ainakin seuraavaan väripurkkiin saakka ;)

    VastaaPoista