perjantai 7. tammikuuta 2011

Lammasta katuun

Päevee!
Lentävä lammas täällä aloittelee narinointiaan. Jokos ollaan valmiina hyppäämään kyytiin tai kyydistä?

Keskustan kierros armaalla maantiemankelillani tuotti kipeää. Hyvän sään, vähäisen pakkasen sekä aurattujen teiden huumassa poljin pyörääni kuin kisaajat velodromeilla. Kaarteisiin mentiin polvi maata hipoen, baskeri lepattaen ja turkoosi paholaispyörä soikeana. Turboo! Kyllähän minun pitäisi jo tällä fillarihistorialla ymmärtää, että vauhdin hurma, on eräillä vauhdin turmaa. Siinä toiseksi viimeisessä mutkassa sitten läjähdin katuun! Taas. Tästä kylkipyöräilystä uhkaa tulla se tavallinen tarina, arpinen arki ja tyly tylsyys.

Mustelmia, nivelkipuja ja kolhittu olemus on tämän talven yleissatoani. Katu-uskottavaako? Nyt mätkähdin sellaisesta vauhdista, että eräs pariskunta ilmaantui auttamaan paikalle. Arjen draamaan ilman näytelmää! Olen kunnossa, olen kuhmuilla. Tottakai auttajarouvan oli annettava lopuksi kaikenkattava neuvo: kannattaisi hankkia nastarengas. Minulla on se aika nastan hampaan laittoon, takarenkaassani on ollut muutama irtonastakin, joten nastaa kyllä löytyy. Ja nastaa on. Jos ylipainosta jotain hyötyä on, niin se vahvistaa luita. Osteoporoosilukemat olen ottanut nyt niin monta kertaa kadunpinnasta, että ei luukato vaivaa. Luutunutta ollaan.

Jos loppuun saakka uskoisin, niin uskoisin kiinalaista horoskooppia, joka varoittaa minua onnettomuusalttiista vuodesta. Olen ottanut jo esimakua -etikkaista on ollut. En omaa breakkaajan sielua tai halua vapaaehtoisesti pyöriä kaduilla, joten toivottavasti tästä katukoskettelusta ei tulisi koko vuodeksi tapaa. Sementti vastaan savolainen -se mentti voittaa! 'Interea fiet aliquid -Sillä välin jotain tulee tapahtumaan'. Toisin sanoin, jotainhan voi vielä sattua. Sattuu, eikä se ole turboo, vain polvi turpoo. Voi tätä urpoo.

*
Vinkkaus:
Toistensa kulttuureihin törmäävät ja rakkauden kolhaisemat ovat Xiaolu Guo'n kirjan Pieni punainen sanakirja rakastavaisille henkilötkin. Tarina on hauska, haikea, hurmaava sekä viisas elämässään ajelehtivista rakastavaisista. Kielten ja rakkauden kiemuroista kiinnostuneille kulttuurin kuluttajille.

1 kommentti:

  1. Onneksi ei sentään vanne vääntynyt tällä kertaa. Suosittelen pyöräilyn vaihtamista apostolin kyytiin, hitaampaa mutta vaarattomampaa, ehkä.

    VastaaPoista