maanantai 3. tammikuuta 2011

Vuosi vaihtui

Tosiaan vuosi vaihtui (ilmoitus aikatyhjiössä oleskelleille), yhtään rakettia en nähnyt, mutta sitä suuremman paukkeen kuulin. Se pauke ei ollut joulunjäämiä eli lanttulaatikon ponnekasta kaasua, vaan ihan iloisen tulitteen poksahtelua.

Kohotan kaffekupin uudelle vuodelle! Maistukoon se makoisalle ja maustakoon jokainen vuotensa mieleisekseen. Toivottavasti kaikilla olisi ainakin yksi tilaisuus tehdä tästä vuodesta omaan makuhermoonsa menevä! Ahnetippoja odotellessa...

'Utendum est aetate, cito pede labitur aetas -Ajasta on otettava kiinni, se karkaa pois nopein askelin'. Nauti siis vielä kun ikä ja tilaisuudet sen sallivat! Uutukainen vuosi ottaa ensimmäisiä askeliaan ja koko käyttämätön kalenterillinen on vielä edessä. Ne 365 päivää on paljon, tervassa seisten vieläkin enemmän, mutta ne päivät juoksevat kyllä harvinaisen sukkelaankin, jos itse hölkkää mukana. Siivekästä menoa ajan siivellä kaikkille teille tilaisuuksiin tarraaville siipiveikoille!

Otimme tänään eräästä ajanilmiöstä kiinni ja kävimme Teinin kanssa alessa. Ihmeiden ihme oli, että en sortunut aleähkyyn! Jos mitään ei löydy, sitä ei tarvita. Fakta homma. Perhepiirissä on vallalla motto 'kun halavalla saa, niin ostetaan!' Jokainen voikin miettiä sitä nurkissa ja nurkkapielissä pyörivää tavaran määrää... Järkevä kuluttaminen ei ole tavoittanut ihan kaikkia. Kuluttaa voi toki muutakin kuin pennosiaan tai housun takamusta, mutta elämän tyhjyyteen ostaminen onkin toinen juttu. Ei se määrä, vaan se laatu.

*
Vuoden ensimmäinen vinkkaus:
Katsoin toistamiseen dvd:n Aidosti outoa. Se on älykkäästi kutkuttava tarina tavallisesta verovirkailijasta, joka herää paperisena painomusteiseen arkeen. Oudompaa kuin tarinat, mutta harvinaisen maanläheinen kertomus siltikin. Pääosissa mm. Will Ferrell ja Maggie Gyllenhaal. Heille, joilla elämä on yhtä avointa kirjaa.

1 kommentti:

  1. Òle Ale! En ole vielä kerennyt, enkä edes kauheasti mielinyt. Tiedän tosin jotta sinne eksyessä Sulo Vilenit iskee alta aikayksikön meikäläiseen ja seuraavassa kuussa tilataan jälleen kirpparia turhille tavaroille... Eläköön itsehillintä!

    VastaaPoista