maanantai 5. syyskuuta 2011

Kesän ohitus

'Vivamus feriae -Viikon aloitus'. Toisin sanoen muanantaita!
Kalenterin lehdet kääntyilevät kohti autuutta... Eilen poistuin henkisestä kesäkellaristani huomatakseni valonkin vaihtaneen sävyä. Se on jo täällä! Ulkona lempeä kuulaus valtaa ilmanalaa ja sisällä tuoksuvat omenat. Taivas, kun ihminen voi olla onnellinen! Kesä on ohi.

Syksy keikkuen tulevi. Koneeni kellahti perjantaina. Siinä se sitten köllötteli koko pitkän viikonvaihteen kyljellänsä. Koneen "lähiverkkoyhteys oli vajaa tai puutteellinen". Näin ilmoitettiin. Päättelen siis, että masiinani ei kärsi ainakaan läheisriippuvuudesta! Turha heittää yhteyttä nurkaan, kun koneen voi uudelleen liittää verkkoon kellumaan. Heittoliikkeen näppäili avuliaan puhelias Verkko Virtanen, kun apupöydälle soitin. On sitä kulmikkaampiikin paikkoihin soiteltu.

Verkosta katiskaan, katiskasta kattilaan ja kattilasta konttiin. Raahasimme Teinin kanssa vaatteita hyväntekeväisyyteen. Tämä ei ylitä uutiskynnystä. Me vaan akrobatiseerattiin kahdella fillarilla yli puolen kymmentä riepunyssäkkää kaupungin halki. Tämä ylittää käytännöllisyyskynnyksen. Ikkunaheijastuksissa näytti siltä kuin yksi asunnoton lammas pyöräilisi kera hänen maallinen aarteistonsa. Teiniltä loppui huumori jo alkutaipaleella. Minulta ei. Hihkaisin eräässä risteyksessä oloni olevan kuin amerikkalaisella kodittomalla. Teinin arvio oli, että minua pitäisi stailata aika rankasti ennen kuin näyttäisin asunnottomalta. Ihanaaa!! Ugh, Teini on puhunut. Kohteliaisuuksiin on aina mairea lopettaa.

*
Vinkkaus:
Katsoimme kelpo westernin. Kova kuin kivi -elokuva on kertomus kostosta, oikeudenmukaisuudesta ja sitkeydestä. Matkatarinan keskiössä epäyhtenäinen kolmikko (Jeff Bridges, Matt Damon ja Hailee Steinfeld) ratsastaa kiinni murhaajaa. Jokaisella joukosta on omat motiivinsa lähteä sekä olla kostoreissulla. Elokuvassa on vanhan kehyskertomuksen lisäksi mukavan äkkiväärää huumoria ja vakuuttavat näyttelijät. Vain elokuvan loppu ei miellyttänyt. Katso itse miksei. Suosittelen kaikille, myös lajityyppiä kaihtaville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti