lauantai 19. maaliskuuta 2011

Kallista arkea

Heipä hei!
Pistipä silmääni, että päiväni kirjoittaa ovat maanantai, torstai sekä lauantai. Ja tänään on lauantai. Eräänlaista urautumista kai tämäkin. 'Verba volant, littera scripta manet -Sanat lentävät, mutta kirjoitetut kirjaimet pysyvät'. Keskiajalta keskelle aikaa.

Kääntelin kalenteria ja ilokseni huomasin, että ensi viikolla alkaa kesäaika. Keho ja mieli ovat jo jonkin tovin elelleet kesäisesti. Aamulla ollaan hereillä ennen kukkoa ja illalla unettaa jo iltauutisten aikaan. Auringonkierto elää meissä.

Kevät saa aina aikaan, että alkaa katsella nurkkiansa yhtä armottoman kriittisellä silmällä kuin aurinkokin. Tottumuksetkin kiertyvät. Haaveilen uusissa olohuoneen verhoista (vaaleat& virkatut), mutta penni löytää muitakin koloja, joihin venyä. Eilen katselimme Teinille ulkoilupukua ja kevätkenkiä. Suurihmeenä molemmista kategorioista löytyi etsimättä mieleiset. Hinta vain hiotti. Täytyy pihistellä tavallistakin pontevammin ja jakaa ostoksia pidemmälle aikavälille. Ei budjetti kaadu. Jos olisikin mitä kaataa... Suostun pulittamaan popoista kiskurihinnan, koska ne ovat nahkaiset (todennäköinen käyttöikä muovisia pidempi). Pontentiaalista jatkosäästöä silmällä pitäen... Ulkoilupuku taas ei ole nahkaa, joten tuulessa suhisee kohta muukin kuin savolainen. Luvassa kuitenkin kurautuvaa taloutta.

En pääse hampaistani eroon edes lääkäriaikojen välissä. Heittivät minua laskulla. Kukkaron pohjia kaivellaan vuorikankaita myöten. Terveys ei ole ilmaista, mutta terveillä hampailla kykenee pureskelemaan rapsakkaa arkea kivuttomammin. Elämäähän tämä vain on, joten mitäpä sitä useaan kertaan märehtimään. Huomiseksikin on luvattu aurinkoista :)

*
Vinkkaus:
Kävin tarjousnäytöksessä katsomassa Mike Leigh'n uusimman elokuvan Vuosi elämästäni. Se on vuodenkierto varttuneen pariskunnan elämästä ja heidän lähipiiristään. Verkkainen elokuva, jossa pinnan alla ja rivien välissä tapahtui enemmän kuin sanottiin tai tehtiin. Harmaa charmi ei takaa harmitonta arkea. Rauhoittava elokuva ikääntymistä pelkääville tai kaipaaville sekä puutarhaharrastajille.

1 kommentti:

  1. Parempi matti kukkarossa kuin vouti oven takana. Raha löytää rahan luo eli koska ette kärsi järjen köyhyydestä on virtaavaa kassaa luvassa myös Teillekin!

    VastaaPoista