keskiviikko 17. elokuuta 2011

Elämän hampaissa

Aamun puolta!
Kaluan jo vanhaa luuta, muttei ole mitään muuta.

Koin taas eilen vapautumisen. Pala hampaasta puhalsi palan poikki -jälleen kerran! Oikeasti, tässä alkavat hampaat ja huumori loppumaan. Toivotaan, että dr. Tuomio uskoo hampaistonikin jälkeen ammattitaitoonsa, sillä vielä ei olla päästy käsiksi niihin kuvatun haastaviin ja viisasteleviin hampaisiini... Minulla ei ole luukatoa, vain katoavia hampaan paloja. Onhan minulla uusi aika ensi ja seuraavallekin viikolle. Eikä näköjään syyttä :/ Elämä hampaasta, elämä hampaitta, elävissä hampaissa, elämää hampaissa... Valitkaa mieleisenne.

Murehdin aiemmin kesään kadottamaani opiskeluvaihteistoa. Sitä onkin turha vähään aikaan surra, sillä kirjastohan on remontissa, tenttimahdollisuus vasta lokakuussa, professori maailmankiertueella ja akateemiselta apumieheltä (=wannabe proffa) puuttuu mielipiteet, näkemys sekä osa tukirankaa, jotta voisin neuvotella gradustani hänen kanssaan. Opiskelujeni etenemiselle on globaali este. Ottipa ohrakkaasti.

Matkalaukustahan minä oivalluksen löysin, kun minulle kerrottiin, että toden totta proffa on valloitusluentokierroksella. Totisesti toisella puolella puolen palloa. Hän suksi hornan kuuseen ja pippurien lähteille. Se on varma sucsé! Tellustelkoon rauhassa. Minä yskin hampaita ja soisia ajatuksia. En rohkene pureksia, jauhaa taikka märehtiä asiaa perusteellisemmin. Ettei vain se viimeinenkin palaton hampini pirstaloidu. 'Acti labores iucundi -Suloisia ovat kestetyt vaivat'. Sitä suloisuutta kestäessä...

Ihan vain savolainen loppuun. Kaikesta tästä kuonasta ja hammastelusta huolimatta olen himpatin hyvällä tuulelle. Syy on tuntematon, mutta veikkaan osalliseksi hurmaavan harmaata säätä, virastojen paperittomuutta ja minilomaa. Kohta on ihan säällinen lupa kääriytyä takkiinkin (siis takkiini, ei täkkiin kuten naapurissa). Syksyyyy, oivallinen syy hymyyn! Tales of Toothless sheep päättyy nyt tähän.

*
Vinkkaus:
Koska kirjasto on suljettu, en voi vinkata kirjalla. Tavoistani poiketen luikautan teille musikaalisen kuulopalan. Olkaas kuulolla. Törmäsin huolimattomasti melankoliseen kappaleeseen Sameassa vedessä, esittäjänä Matti Järvinen. Kappele sukeltaa syviin ja tummiin vesiin, joten mielialan nostattajaksi tai poppareille siitä ei ole. Haikeisiin hetkiin, syväsukeltajille ja harmaan kavereille ehdottomasti korvallinen sävellahjaa.

1 kommentti:

  1. Minä valitsen elämän hampaasta, toivottavasti en koskaan joudu elämään hampaitta!

    Minun puolentoista vuoden miniloma päättyy maanantaiseen opintojen aloittamiseen, alentaa intoa aloittaa tietäen toisten nauttivan lomasta lokakuuhun...

    Hyvää tuulta jatkukoon, vire on päällä täälläkin!

    VastaaPoista