lauantai 13. elokuuta 2011

Kuppi kuumaa

Letkeää lauantaita!
Kuppi kuumaa? Kuuppani ei ole kuumentunut, vaan höyryän asetilla. Sain viimeinkin ostetuksi uuden kahvinkeittimen. Sumpilla suupielet sykkyrälle! Vanha ruikkiva keitin lähti Savoon. Tottahan tok'. Toimivaa, vaikka kuinka vetisesti vetelevää, ei heitetä laidan yli. Joku sukulaisista aina nappaa kopin. Niin nytkin (sanoo kytkin): wanha keitin elää uutta nuoruuttaan Mummoni mökkikeittimenä. Mokkaa!

Teini teki tänään alkutalletuksia tulevaisuuttaan varten. Ostimme kassillisen lukiokirjoja. Teini on jo lukiolainen -kurssi vieköön! Vanhempani avustivat auliisti kirjakaupan kassalla. Varattomalla kylmäisi, sillä tieto on kallista. On vaikka kuinka tiirailisi käytettyjä kirjoja. Toisaalta pankit eivät voi tarjota näin hyvätuottoista talletuskorkoa :) Ilo auttaa lahjakasta eteenpäin. 'Nemo nascitur sapiens, sed fit -Ei kukaan synny viisaana, vaan viisaaksi tulaan'. Näin on, opiskellaan oppiaksemme. Viisastutaan viisastuaksemme.

Lounastimme vinkin saatuamme uudessa kreikkalaisessa ravintolassa. Anis sentään! Ihan uusi makukokemus koko porukalle. Minä söin lammasjauhelihapihvejä yrtti-fetakastikkeella. Nammmmmm! Kastikkeessa maistui mm. minttu, rakuuna ja valkosipuli. Ravintolaan on p a k k o mennä uudelleen, sillä makunystyräni jäi lautaselle. Suosittelen herkutellen!

Minun pitäisi viritellä ajatustaajuuteni taas akateemisille aalloille. Aalloilla ollaan, mutta taajuus on hakusessa. Gradu tömistelee takaraivossa ja tentit hyppivät silmille. Vaan vielä on kesää ilmassa sekä lomareaggea -asenne pinnassa, joten pinnistely on pannassa. Ehtiihän sitä ensi viikollakin... Kaiken yli oppimisen ja rastan keskellä koin järistyksen. Kaupunginkirjasto on suljettuna viikon remontin takia. Kokonaisen viikon! Seitsemän päivää ilman painettua, lainattavaa sanaa. Ottaa tiukille. Olen varma, että tässä ajassa kirjastokortti ehtii käpristyä käyttämättömyyttään. Ajatus näyttää viivaa -ajatusviivaa. Kirjallisesti.

Pohdin nyt kuinka ja mistä suunnalta voisin alkaa opiskeluasenneremonttini. Mistä löytyy virtapiikki tai minne virtakytköspiiriin voin itseni liittää, jotta aikaansaannokseni näkyisivät akateemisessa tulossähkölaskussa. Watittaa vaan niin sulakkeesti. Huumori kukkii ja lammas soi... Yrittäkää olla hiiltymättä.

1 kommentti:

  1. Kirjaston aukiolottomuuden kärsimys on minulle tuntematon käsitys, vastaa varmaan töllön lempisarjan kesätauolle jäämistä. Töllöttäkäämme toimettomaksi.

    Kierrätys on vielä enemmän cool jos mummokin pääsee siitä osalliseksi, avot Savo ja mökkikahvit!

    VastaaPoista