lauantai 27. elokuuta 2011

Termit haltuun

Heipä hei ja hyvää iltaa!
Saunankiukaille ja -lauteille vaan tervehdykseni heitän. Ollapa halstraamassa lampaan lihaa... ah! Meillä ei ole saunaa, joten saunominen on kohdallamme todellinen savolainen juttu. Siinäpä vasta.

Mummoni on monen tarinan ja kylälegendan alku ja juuri. Hän kertoi tukka tärkeänä täristen juttua, kuinka ystävättärensä miniä opiskelee homeapatiaa! Juupa juu, toiset osaa ja toiset taitaa. Homeopatiaa opiskeltiin, mutta kaikki homeatoopikot kääntykää kannoiltanne tai kannoillanne. Tyyli sekä paikka vapaa.

Nyt mummoni oma miniä eli Äitini on päättänyt kokeilla uutta tehokasta dieettiä: larppausta! Pitäkää porukat viitoistanne kiinni, sillä kyllä oikealla roolituksella kilot karisevat. Kuka haluaa laiheliinin osan? Viitoitin äitini karppauksen alkulähteille, jos mielii liiat läskit lihoiksi vaihtaa. Anoppi ja miniä samasta puusta tai päätä... Terminologia on vaikiaa, mutta luovuus kukkii kielessäkin.

Letkeää lauantaita missä olettekin ja mitä termiä olinpaikastanne haluattekin käyttää.

*
Vinkkaus:
Roolistus on osunut nappiin elokuvassa Crazy heart. Tarinan keskiössä on alkoholisoitunut countrylaulaja. Elokuva ei ole mikään suuri toimintaseikkailu, vaan hienovireinen kertomus rakkaudesta musiikkiin ja elämään. Se on myös kuvaus uusista mahdolisuuksista, rakastumisen kipeydestä sekä luottamuksesta. Jeff Bridges ja Maggie Gyllenhaal ovat ihailtavan tavallisia sekä todenmakuisia rooleissaan. Elokuva on kuin parhaat coutrybiisit. Karhean tarinan ja musiikkilajin ystäville. Kannattaa katsoa.

2 kommenttia:

  1. Leffa katsottu. Kyllä totta (taas) turiset.

    VastaaPoista
  2. Mulla on vielä kuva katsomatta, mutta katsottavien listalle jälleen menee.

    Terminologia on hukassa minullakin, vähän väliä. Tuo larppaus oli kuitenkin huippu juttu, jäädään innolla odottamaan kuinka ne kilot karisevat :)

    VastaaPoista