perjantai 5. elokuuta 2011

Tuolit tuli taloon

Iltapäevee!
Käydään heti asiaan. Minua vaivaa huolestuttava kulutuskuume. Siskollani vaiva on jo kroonistunut, mutta itse rokotan itseni opiskelijabudjetilla. Tehokaasti penniävenyttävä vaikutus!

Kuumehuuruissa ostaa päsäytin nyt yhdeltä istumalta meille ne kaivatut keittiön tuolit. En taaskaan jäänyt puoleksi viikoksi fundeeraamaan ostoksen kerrannaisvaikutuksia, vaan annoin pennin soida. Sain neljä kotimaista vintage -tuolia 100 eurolla. Summa kuivattaa silmät päähän ja nostaa suolat pintaan, mutta ostettu on. Täytyi istua alas ja ajatella. Ei harmita, ei kaduta. Onnistuin alittamaan suunnitellun budjetin. Se taas lämmittää tilin pohjaa. Onneksi pystyin nyt hankkimaan nuo tuolit. Kesätyötilistä jäi jotain peffankin alle :)

Lähdin istumalihakset pörhöllään kangaskauppaan ostamaan tuoleihin uutta verhoilukangasta. Pakara rentona, pennipussin suu tiukalla. Mielessä oli kahvinruskea (onko muita oikeita sävyjä olemassakaan?!) keinonahka. Kangaskauppaan päästyäni heitin nahkat silmille. Nahka kävi nihkeäksi. Alelaarista nääs kurkisti oranssinruskea siksak -kuvioitu verhoilusametti. Hallelujah! Minä lunastin kankaan vapaaksi. Nappiostos! Kangas istui väreiltään, kuvioltaan ja määrältään täydellisesti. Hukkapalat minimoiden sain bonuksena uuden sohvatyynynkin. Istuimien asettelu vaati hieman arkisen strategista suunnittelua ja palapelisommittelua. Tätä nuukat harrastavat.

Nyt puuttuvat enää ne soffa ja kaffenkeitin. Pienin askelin, pienin askelin... Ennen kuin ihan shopholistiksi julistaudun, niin täytyy liittyä ryhtiliikkeeseen ja sulkea rahapussin nyörit. 'Levius fit patientia, quidquid corrigere est nefas -Kärsivällisyys tekee kevyemmäksi sen, mitä ei voi muuttaa'. Näin se vaan on. Köyhyys opettaa kärsivälliseksi. Köyhyys yhdistyy odottamiseen! Kaikki ajallaan. Nyt iloitsen onnistuneesta välttämättömyyshankinnasta ja se riittää.

Jaa, niin minnekä ne edelliset keittiöntuolimme vilistivät? Puolet tuoleista haki dr. Tuomio odostusaulaansa. Niillä penkeillä odoteltua haluaakin jo juosta juurihoidettavaksi. Loput tuoleista lähetettiin Espanjaan, sillä inkvisiolta on opiskelijaistuimet vähissä. Kaikki ovat yhtä puista hymyä. Istahdan uuteen keittiöntuoliin ja nauran!

1 kommentti:

  1. Holismi on periytyvää sorttia, toivottavasti Teini ei peri tätä ominaisuutta.

    Kippis uusille istuimille, pakarat kiittää ja rahapussi kumartaa. Budjetin alittaminen on minulle täysin vieras käsitys, täytyy ottaa oppia designlöytömestarilta!

    VastaaPoista